Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда – Борац, најава 12. кола АБА лиге

Иако се утисци након евролигашког тријумфа над Бајерном још увек нису слегли, за кошаркаше Дејана Радоњића одмора нема. Непуних 48 часова касније на мегдан црвено – белима у дворану ,,Александар Николић“ стиже екипа Борца из Чачка.

Екипа тренера Марка Мариновића на мегдан шампиону АБА лиге долази са скором од 4 победе и 7 пораза у досадашњем делу сезоне што је тренутно довољно за 11 место на табели. Борац је екипа која упућује највише шутева за три поена по мечу у лиги – 28,45. Последично томе и резултати екипе из Чачка су директно везани за проценат успешности у шуту за три поена. Поглед на бројеве говори у прилог томе – Борац је три од  своје четири победе изнео на крилима одличног тимског шута за три поена који се на тим мечевима кретао изнад 46%.

Играч који узима највећи број шутева са дистанце је бек  Хантер Хејл који је тренутно на одличних 41,9% (31/74). На преко 30 покушаја у сезони, са различитим успехом, су и Чарапић, Лопез, Новаковић, Пецарски и Ђоковић. Од свих споменутих само Марко Пецарски убацује своје шутеве у завидном проценту – 43,8% (14/32). Треба поменути и 50% у шуту за три Саве Лешића, додуше на значајно мањем броју покушаја (7-14).

Своју преосталу, четврту победу, Борац је извојевао у Сплиту понајвише захваљујучи скакачкој доминацији на на коју се надовезала и партија каријере  Марка Пецарског који је у том мечу убацио 26 поена и ухватио 12 скокова. Стиче се утисак, барем након досадашњег дела сезоне, да је уз шутерски поотенцијал Хејла главна превага Борца у односу на тимове из доњег дела табеле квантитет, квалитет и разноврсност у игри њихових високих играча (Томашевић, Пецарски, Лешић, Маринковић, Новаковић, Тодоровић). Треба рећи и то да због повреда за Борац у овој сезони још увек нису заиграли Радован Ђоковић и искусни грузијски репрезентативац Дуда Санадзе.

Уочи пута за Београд своја очекивања је изнео тренер Борца Марко Мариновић:

„Предстоји нам утакмица против Црвене звезде, екипе која је састављена од много добрих играча, а води је одличан тренер Дејан Радоњић. То је тим који игра највиши ранг такмичења у Европи, тако да је то податак који сам по себи говори какав нас изазов очекује. Црвена звезда је велики фаворит, у то нема сумње. Идемо у главни град да се прикажемо у што бољем светлу. Желимо да видимо да ли смо успели да поправимо неке ствари које смо лоше радили у претходном периоду. Надам се добром односу екипе према утакмици“.

На речи свог тренера надовезао се Иван Маринковић, играч Борца:

„Добро смо свесни против кога играмо. Познат нам је Звездин квалитета и чињеница да играмо у Београду. Све је на страни домаћина. Наша једина предност јесте то што имамо више времена за одмор и припрему меча. Звезда, као још неколицина екипа, игра на два фронта, а ми не. Увек имамо пет, шест дана на располагању за тренинг, што морамо више да користимо. С друге стане, црвено-бели ове недеље играју две утакмице Евролиге, а затим и дуел против нас. У Београд идемо са жељом да одиграмо добру утакмицу. Нећемо се унапред предати, то је сигурно. Пружићемо свој максиму, а за који резултат ће то бити довољно, остаје да видимо. Бићемо свежији од противника, а сигурно је и то да нећемо отићи са белом заставом. Поштујемо Звезду, али не идемо уплашени“.

Чињенице да меч са Борцем долази непуна 48 часа након утакмице са Бајерном дотакао се у својој изјави и Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде мтс:

“Утакмица против Борца нам долази само 40ак сати након велике потрошње и напора у дуелу са Бајерном. Мораћемо на првом месту енергетски да одговоримо на овом мечу против екипе која је млада, али са неколико врло искусних играча и која ће тражити своју шансу, посебно ако не будемо били на нивоу који захтева један овакав меч.”

На речи свог тренера надовезао се Огњен Добрић:

“Немамо превише времена за припрему овог меча након Бајерна, али ћемо се потрудити да спремни дочекамо Борац. Играћемо против екипе која има свој квалитет, тим који је спој искусних и врло талентоваих играча и мораћемо да одиграмо добар меч како би дошли до бодова.”

Ово ће бити трећи дуел два тима у регионалној АБА лиги. До сада су црвено бели забележили обе победе у мечевима одиграним прошле сезоне. Без обзира на све неповољне околности које утичу на припрему утакмице која следи, уз дужно поштовање противнику који свакако има своје квалитете,  све сем наставка победничке серије актуелног шампиона АБА лиге би било велико изненађење.

Карте у продају за овај меч су већ пуштене по стандардним ценама за регионално такмичење, и могу се купити и на дан утакмице на благајни хале “Александар Николић”.

Повезане вести

Leave a Comment