Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-беле у финалу Купа Србије

Одбојкашице Црвене звезде и у реванш мечу полуфинала 5. Купа Србије савладале су званичног српског шампиона и учесника Лиге шампиона, екипу Уба и тиме се пласирале у велико финале у којем ће покушати да стигну до 18. трофеја победника националног купа у клупској историји.

ЖОК Уб – ЖОК Црвена звезда 1:3 (18:25, 25:21, 16:25, 14:25)

После почетног „испитивања снага“ у коме су се екипе смењивале у вођству, Црвена звезда се код резултата 8:7 одвојила најпре на три поена, а онда ангажованом игром ту разлику повећала до коначних +7 за вођство 1:0 у сетовима.

У другом периоду мањи пат у игри Звезде домаће су искористиле и одвојиле се на 12:8. Црвено-беле су стигле до изједначења 14:14 и играло се поен за поен док домаћи тим није направио нову серију 5:0, преломио резултат и изједначио у сетовима на 1:1.

Трећи период боље су отвориле одбојкашице Уба. До средине сета биле у предности која се кретала до +3 и то је било све од актуених шампионки. Врло брзо се ушло у „егал меч“, а онда се покренула „Звездина машинерија“ и од 15:15 стигла до 25:16 и вођства 2:1 у сетовима.

У четвртом, испоставило се последњем сету, на терену је постојао само један тим – Црвена звезда. Изабранице тренера Владисављева су перфектно одиграле последњи период. Од старта су наметнуле свој ритам и лагано повећавале предност која је средином сета износила до 5 поена. Одлучном игром до краха периода црвено-беле су стигле до коначних +9, победе 3:1 у сетовима и пласмана у прво финале у сезони.

По завршетку меча Александар Владисављев није крио задовољство због пласмана у финале.

– „Велики успех за наш клуб, за наш тим. Пласман у финале Купа Србије после доста тешке утакмице, пре свега психолошки. Одлична игра и победа на Убу над актуелним шампионом Србије, учесником групне фазе Лиге шампиона“, у даху је коментарисао Владисављев.

Стратег Звезде се, потом, осврнуо на игру свог тима.

– „Презадовољан сам како су девојке играле. Ми смо, по старом обичају, опхрвани повредама и болестима, али девојке су дале 120% својих могућности. Веома су добро играле, држале утакмицу под контролом, од првог поена. Нешто мало проблема смо имали у другом сету, али врло брзо смо све то вратили на место и одузели сваку наду домаћину да може преко нас до финала Купа.“

Владисављев је на крају још једном истакао да је ово велики успех тима који води.

– „Честитке, пре свега, играчицама, потом мом Стручном штабу, али честитке и свим људима у клубу. Много смо желели финале, много смо се трудили да дођемо до њега и жеља нам се испунила. Ту се наш задатак не завршава. Почетком марта ћемо урадити све да донесемо трофеј у витрине Црвене звезде“, нагласио је Владисављев.

Име ривала у финалу Купа Србије, које ће се играти на пролеће, Црвена звезда ће сазнати за седам дана кад је на програну реванш меч између Железничара и ТЕНТ-а. Први сусрет завршен је победом Железничара 3:0.

Управни одбор честитао пласман у финале.

Пласман у финале Купа Србије одбојкашицама Црвене звезде први су из Управе клуба честитали Сања Малагурски, Никола Росић, Милан Вујко, Драган Марковић и Саша Жигић.

– “Фантастичном игром и у реванш мечу полуфинала Купа Србије и другом победом против екипе Уба још једном сте показале како се бори за црвено-беле боје. Залагањем на терену дале сте пример пожртвованости, јединства и снаге који увек требају да одликују нашу екипу. Још једном честитамо пласман у финале и предстојећу борбу за први трофеј у сезони.”

Милан Вујко, члан УО ОК Црвена звезда посебно се захвалио навијачима који су уз одбојкашке тимове Црвене зведе не само на Бањици, већ и на гостовањима, и који својим бодрењем дају “ветар у леђа” и прави су “седми играч” тима.

(ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment