Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – ТСЦ

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 16:05h гостовати екипи ТСЦ-а у оквиру 21. кола Суперлиге Србије на „ТСЦ Арени“, а изабраници Дејана Станковића ће покушати да забележе нови првенствени тријумф.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против ТСЦ-а смо до сада одиграли шест дуела. Први пут смо се састали у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је наш тим са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Црвено-бели су тријумфовали против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута.

На последњем сусрету Звезде и ТСЦ-а, славили су црвено-бели са 3:1 на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру шестог кола Суперлиге Србије ове сезоне. За наш тим на том сусрету на листу стрелаца су се уписали Ненад Крстичић, Александар Катаи и Ел Фарду Бен, док је једини погодак за екипу из Бачке Тополе постигао Ђуро Зец.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо прате меч између ТСЦ-а и Црвене звезде, моћи ће директан пренос утакмице 21. кола националног шампионата да испрате на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 16 часова и пет минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 51 бодом налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 47:11. Забележили су наши првотимци шеснаест победа, три ремија и један пораз од старта сезоне. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су ремизирали против Радника из Сурдулице (1:1), а једини погодак за наш тим је на том мечу постигао Александар Катаи из једанаестерца. Са друге стране наш тим је изборио директан пласман у осмину финала Лиге Европе, као прва екипе у групи Ф, у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом, укупно освојивши 11 бодова.

Екипа ТСЦ заузима осму позицију на тебели у Суперлиги Србије са 26 бодова. Екипа из Бачке Тополе је славила на седам сусрета, пет пута су одиграли нерешено, док су доживели осам пораза. На укупно 20 одиграних мечева имају позитивну гол разлику која износи 32:28. На претхоном мечу у домаћем шампионату екипа ТСЦ-а је савладала Раднички из Крагујевца са 3:0, а голове на том мечу су постигли Стефан Вукић који се два пута уписао у стрелце и Михајло Бањац.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу ТСЦ-а сигуран је искусни тридесетчетворогодишњи Ненад Филиповић. Најефикаснији фудбалери нашег будућег ривала јесу крилни нападач Ђуро Зец и Стефан Вукић који су од старта шампионата постигли шест голова, а одмах их прати дефанзивни везни фудбалер Саша Томановић који је забележио један гол мање. Најбољи асистент ТСЦ-а јесте Михајло Бањац који је у четири наврата проиграо саиграче за гол шансу. Од бољих играча у саставу екипе из Бачке Тополе треба напоменути крилне бочне нападаче Југа Станојева, Богдан Петровић и младог Петра Раткова. Од скоро на клупи ТСЦ-а на позицију шефа стручног штаба је постављен Жарко Лазетић, а на овом мечу неће моћи да рачуна на повређене Леонарда Пинта, Филипа Бабића, Дино Долмагића и Јосипа Чалушића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча између Црвене звезде и Радника из Сурдулице биће Милан Стефановић. Његови помоћници на овом мечу биће Стефан Војнић и Петар Радић, док ће у ВАР соби седети Александар Живковић и Милован Ристић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Среда:

17:00 Чукарички – Раднички 1923

Четвртак:

14:00 Пролетер – Раднички Ниш

Субота:

12:55 Партизан – Колубара
13:00 Нови Пазар – Војводина
15:00 Напредак – Спартак

Недеља:

13:00 Радник – Младост
15:00 Вождовац – Металац

The post У сусрет противнику – ТСЦ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment