Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Европска Звезда дочекује Радник

Након ремија који су црвено-бели остварили против екипе Браге и историјског успеха, пласмана у осмину финала Лиге Европе, највећег успеха још од 15. Априла 1992. године, када су црвено-бели играли за још једно европско финале, фудбалере нашег шампиона чека наставак првенствене трке.
Црвена-звезда ће на крилима успеха оствареног на популарном ,,Каменолому”, у Понедељак 13. Децембра, на стадиону ,,Рајко Митић” са почетком у 18 часова, дочекати старог дужника, екипу Радника из Сурдулице.
Екипу која је фудбалерима нашег шампиона нанела први првенствени пораз након низа од 51. меча без пораза.

Након дуела, одиграног у смирај Октобра и историјске, прве победе екипе Радника, над једним фудбалским великаном као што је Црвена звезда, на реду је нови, седамнаести дуел између црвено-белих и Сурдуличана.
У међувремену фудбалери Црвене звезде одиграли су десет мечева у свим такмичењима, остваривши осам победа, шест у првенству и по једну у Купу Србије и Лиги Европе, уз пораз од Митјиланда (1:0) и реми против Браге (1:1), вредан осмине финала Лиге Европе.
Са друге стране Радник је одиграо седам мечева, забележивши једну победу и то против екипе ТСЦ-а, коју су савладали са 2:1, четири ремија, од чега су три, са Новим Пазаром, Металцем и Колубаром завршена идентичним резултатом 1:1, док је дуел са Радничким из Крагујевца завршен без голова.
Уз два пораза, по један у првенству и то против Радничког у Нишу (3:0) и у националном Купу, када је у Сурдулици била боља екипа Лознице (2:1).
На ,,Маракану” долазе после низа од три утакмице без победе, где су уписали два пораза и реми у последњем одиграном колу, против екипе Радничког из Крагујевца, у мечу у којем је екипа Радника била апсолутно доминантан тим у односу на противника, али је за нешто више било потребно мало више среће и концентрације у одлучујућим моментима, пошто су и нападачи домаћина помогли голману Лукићу да израсте у главног јунака меча.
Радник заузима једанаесту позицију после деветнаест одиграних кола, где су освојили двадесет бодова, уз негативну гол разлику 15:22.

Црвена звезда и екипа Радника из Сурдулице до сада су се састајали шеснаест пута у свим такмичењима.
Црвено-бели су далеко успешнији, славили су петнаест пута, док је последњи дуел припао екипа Радника.
Гол разлика је очекивано, убедљиво на страни Звезде 55:9.
Први овосезонски дуел припао је гостима из Сурдулице, који су на свом терену били бољи од фудбалера Црвене звезде и заслужено славили са 2:1, головима Стојановића и Лукића, док је утешни погодак за црвено-беле био дело Ел Фарду Бена.

Најбољи играч и стрелац екипе Радника је млади Урош Миловановић, бивши омладинац Црвене звезде, који је постигао шест голова ове сезоне, а прати га Милош Спасић који је уписао пет погодака.

За очекивати је да тренер Радника из Сурдулице, Игор Бонџулић на мегдан Црвеној звезди изведе следећи састав:

Остојић – Хоџић, Симоновић, Радмановац, Стојановић – Орешчанин, Бибер, Медић – Спасић, Богдановски- Миловановић

Са друге стране црвено-бели након историјског успеха и пласмана у осмину финала Лиге Европе, у слављеничком амбијенту, али и даље оптерећени кадровским проблемима дочекују екипу Радника, са јасним циљем да се победом опросте од београдске публике за ову годину и да направе лепу увертиру пред последњи дуел у овој календарској години против екипе ТСЦ-а у Бачкој Тополи, који је на програму само два дана касније.

Пред дуел са екипом Радника, тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Стснковић, изнео је своја очекивања:

Лепе и важне две године на клупи Црвене звезде, како за мене, тако и за клуб. Стота утакмица, као да је прва. Са истим жаром, вољом, концентрацијом улазим у сваку утакмицу, са пуно емоција. Леп пут, стота утакмица на клупи, али гледамо да то славље оставимо за касније јубилеје. Имамо зацртан циљ овог месеца, у 28 дана девет утакмица, на веома добром смо путу да остваримо оно што смо договорили, а то је да победимо све. Утакмица против Браге и пролаз у осмину финала, сврстао бих у победу и то велику. Имамо још две првенствене утакмице, видећемо шта и како ће нам време дозволити, али смо спремни да играмо – почео је Станковић.

Нагласио је стратег нашег шампиона да приступ мечу мора бити дијаметрално супротан у односу на први деул између његове екипе и Радника који је одигран у Сурдулици крајем Октобра.

Приступ утакмици мора бити другачији у односу на прву утакмицу против Радника. За нас је меч у Сурдулици био једно озбиљно „буђење“, хладан туш. Некада је добро изгубити да би се „отрезнили“, дошли себи, видели да нисмо непобедиви, збили редове, попричали, такође да „отпадну зарези“, ако постоје, направимо групу као што јесмо, очврснемо и изађемо из тога још јачи, што смо и показали на последњих седам утакмица. Приступ мора бити другачији, нама је циљ шест бодова без обзира против кога играмо.

Нагласио је Станковић колико су победе значајне, као и да његови играчи спремни дочекују дуел против екипе Радника.

Победе су пеницилин за све. Брже пролази умор, лакше се преброде напори, а тако ће бити и сутра. Момци су добро, вратили смо се из Португала, одморили, успели јуче да истренирамо и покушаћемо данас. Сматрам да су играчи спремни. Треба испоштовати залет који имамо, не мислимо о умору једноставно смо свесни шта је наш циљ.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег шампиона и на здравствени билтен.

 У овом периоду смо се, који је био најбитнији, новембар и децембар сусрели са много потешкоћа, много изостанака и превише утакмица. Нећемо моћи да рачунамо на Санога, то је сигурно. Филипо Фалко се вратио тренингу, као и Вељко Николић, али видећемо још за остатак тима. Умор је присутан, али ће сви „стиснути зубе“ и ове две утакмице морамо да добијемо.

 За крај нагласио је да неће бити калкулација и да ће на терен извести најбољи састав који има у овом тренутку.

 Ово је деликатан моменат у сезони, због прегршт утакмица и огромног напора који трпимо немамо сада времена за „експерименте“. Верујем у све момке, као што се то показало на утакмица против Лудогореца и Браге, као и на мечевима у првенству где смо такође ротирали. Треба испоштовати „залет“, играће момци који су изнели већи део терета током Новембра и Децембра – закључио је Станковић.

Главни судија на мечу између Црвене звезде и Радника из Сурдулице биће Ђорђе Максимовић из Инђије.
А помагаће му Матија Олајош Нађ (Суботица) и Иван Микилачки (Зрењанин).
У ВАР соби ће седети Срђан Јовановић и Јован Грујић.

Директан пренос са стадиона ,,Рајко Митић” можете да пратите на телевизији Аренаспорт 1 Премиум са почетком у 18 часова.

 

Повезане вести

4 comments

ĐOLE BARI 91 дец 13, 2021 at 22:10

GDE MI JE KOMENTAR ? ŠTA JE PROBLEM ? ISTINA ?

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 13, 2021 at 21:10

GDE MI JE KOMENTAR ?

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 13, 2021 at 20:36

DA LI IMA IKO KO NE VIDI DA NEMAMO TRENERA ? OVO ŠTO JE OVA BUDALA NOĆAS URADILA JE KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU.POVUĆI IZ IGRE 5 IGRAČA OD KOJIH MI BOLJE NEMAMO I UVESTI U IGRU 5 RETARDA,LAZETIĆA KOJI NIKADA NEĆE BITI IGRAČ,VELJU SELJU KOJI JE NAJGORI IGRAČ U NAŠOJ ISTORIJI,KRSTIČIĆA KOJI JEDVA HODA POSLE 3 MINUTA NA TERENU,DEGENEKA KOJI JE POTPUNO IZGUBLJEN I KOJI U OBJAVAMA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA GOVORI KAKO JEDVA ČEKA DA ODE,FALKA KOJEG JE SAMOZVANI MISTER UNIŠTIO ,MOŽE SAMO TOTALNA NEZNALICA I APSOLUTNA BUDALA.JOŠ NOĆAS IZ ZVEZDE TREBA OTERATI MISTERA NEZNALICU,RETARDIRANOG GOBELJIĆA,RAHITIČNOG ERAKOVIĆA,GAJIĆA,SRNIĆA,LAZETIĆA,PAVKOVA,NIKOLIĆA,KRSTIČIĆA,RODIĆA,KATAIJA,SANOGA.OSTAVITI SAMO BORJANA KOME TREBA SPOMENIK DA PODIGNEMO PORED RAJKOVOG,IVANIĆA,DRAGOVIĆA MOŽDA JOŠ JEDNOG ILI DVOJICU.SVOJEVRSTAN JE PARADOKS DA SMO NAJVEĆE USPEHE POSLE BARIJA OSTVARILI SA NAJGORIM IGRAČIMA U ISTORIJI KLUBA.SRAM VAS BILO SVE,NISTE VREDNI JEDNE TRAVKE NA MARAKANI,SVETI DRES DA NE POMINJEM.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 13, 2021 at 20:24

HAHAHHA..“EVROPSKA ZVEZDA“ E KUKALA NAM MAJKA..PA I SLEPAC VIDI DA SMO SPRDNJA

Reply

Leave a Comment