Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Звездини џудисти отпутовали у Париз на Лигу шампиона

Париз ће овог викенда бити епицентар џудо елите. У граду светлости у суботу 11. децембра, на татами излазе учесници Лиге шампиона. Најбољи клубови Старог континента (у 2020. ово такмичење због пандемије није одржано) у мушкој и женкој конкуренцији ове године уз поштовање свих превентивних мера против ковида бориће се за ласкаву титулу првака.

Част српског џудоа у мушкој конкуренцији, као и у годинама раније браниће џудисти Црвене звезде.

Екипа из Љутице Богдана је стални учесник Лиге шампиона, имајући у виду да су ове сезоне одбранили трон Суперлиге Србије. Црвено-бели у клупској ризници имају богату колекцију медаља освојених управо у овом такмичењу, сетимо се само Португала (Одивелас) 2019. и бронзаног одличја, као и Румуније (Букурешт) 2018. када су годину завршили идентичним резултатом. У Београду 2016. стигли су до вицешампионског одличја (Клупско првенство Европе) као и 2014. када су на почетку европске клупске приче освојили треће место.

Ове сезоне џудисти Црвене звезде у саставу Страхиња Бунчић (до 66 кг), Рустам Орујов (до 73 кг), Зебеда Рекхвиашвили (до 81 кг), Јован Нишкановић (до 81 кг), Немања Мајдов (до 90 кг), Бојан Дошен (до 100 кг) и Лукаш Крпалек (преко 100 кг) иду на освајање најсјајнијег одличја.

У елитној клупској конкуренцији црвено-бели ће одмерити снаге са екипама Јавара Неве (Русија), Голден Гори из Грузије, као и Џудо клубом Фигтер (Грузија), ТСВ Абенсберг (Немачка), Арис Џудо Клуб (Грчка), Суцy Џудо (Француска) као и Флам 91 из Француске.

The post Звездини џудисти отпутовали у Париз на Лигу шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

delija zauvek дец 10, 2021 at 10:18

Neka vam je srećan put i u božju pomoć da nam se vratite kao evropski prvaci

Reply

Leave a Comment