Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда боља од Цибоне и Дамира Јавора

Највећи дерби екс-Ју кошарке, дуел између Црвене звезде и загребачке Цибоне и овога пута припао је кошаркашима нашег клуба. У оквиру 10. кола регионалне АдмиралБет АБА лиге пулени тренера Дејана Радоњића остварили су 15. узастопни тријумф у дуелима са загребачким кошаркашким великаном.

Црвена звезда мтс – Цибона 86:72 (15:17, 25:14, 23:23, 23:18)

Требало би истаћи да је у увертири утакмице одржан минут ћутања за преминулог бившег играча Црвене звезде мтс и Стевана Јеловца који нас је у недељу прерано напустио. Публика у дворани ”Александар Николић” опростила се како и доликује од Јеловца који ће заувек остати у нашим срцима као врхунски играч сјајног карактера.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде билу су имењаци Никола Калинић и Ивановић који су постигли по 15 поена. Пратио их је Остин Холинс са 13, док је Огњен Добрић убацио 12.

Црвена звезда је одлично започела утакмицу и пре свега чврстом игром у одбрани контролисала ритам. Цибона три минута није могла до коша и црвено-бели су повели 5:0. Предност је и расла и до 8:2 након поена Луке Митровића уз фаул. Ипак, Звезда није налазила препознатљив ритам у нападу и то је гост знао да искористи. Серијом 10:0 преузео је вођство (8:12). Предност је Цибона задржала и до краја прве четвртине (15:17).

Црвено-бели су полако палили све моторе. Добро опробани рецепт, добра одбрана је била кључна за игру у транзицији која је уследила. Серија је била фуриозна, 14:0 и након тројке Остина Холинса и флоутера капитена Лазића Црвена звезда је стекла 12 поена предности (33:21).

Предност је сачувана без већих проблема до полувремена, а разлика је могла да буде и већа да је Огњен Добрић био стотинку бржи при постизању поена тик након звука сирене (40:31).

Наставак игре је почео тројком Холинса, али Црвена звезда није проналазила нападачки ритам из друге четвртине. Цибона је пришла на само три поена заостатка, али је Никола Калинић погодио важан шут за три (46:40). Уследили су поени Марковића па нова тројка Калинића из полуконтре и Црвена звезда је поново стекла девет поена предности (51:42).

На нешто више од 12 секунди пре краја виђена је можда и најлепша акција на утакмици коју је Холинс завршио новом тројком и црвено-бели су стекли 12 поена предности (60:48). Чинило се да преузимају потпуну контролу над утакмицом.

Последњи период игре кренуо је серијом црвено-белих 11:4, а поени Николе Калинића уз фаул донели су изабраницима тренера Радоњића великих 16 поена предности на шест минута пре краја (74:58).

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 8, Давидовац 7, Митровић 7, Лазић 2, Калинић 15, Добрић 12, Холинс 13, Ивановић 15, Марковић 3, Кузмић 4, Цирбес.

Дејан Радоњић, Црвена звезда мтс:

– „Одиграли смо утакмицу са доста добрим периодима у оба правца, али исто тако и са периодима са пуно грешака који нас нису коштали неизвесније утакмице. Контролисали смо разлику и успели смо да дођемо до нове победе. У ситуацији када се догодио трагичан догађај, тешко је причати о утакмици. Искрено саучешће породици младог човека, нашег бившег играча и репрезентативца Србије.“

Анализирајући шта се све догађало у Евролиги од почетка сезоне, нема лаких утакмица ни код куће ни на страни. Олимпијакос је показао да се ради о једном од најбољих тимова Евролиге и налазе се у тренутку када су можда и у најбољој форми од почетка сезоне. Гледати нешто пуно у напред мислим да није паметно.

Ерон Вајт је ушао у тренажни процес по плану и програму и превентивно је одлучено да данас не буде у тиму.

(фото: aba-liga.com)

Повезане вести

6 comments

MILOS RANKOVIC дец 7, 2021 at 09:48

POLAKO CE OVA EKIPA BITI SVE BOLJA I BOLJA,OVA CIBONA NIJE ONA OD PAR GODINA UNAZAD,NISU ODUSTALI NI JEDNOG TRENUTKA,ZVEZDA JE IGRALA KOLIKO JETREBALO,VIDELO SE U DVORANI DA JE NEGATIVNA ENERGIJAZBOG TRAGEDIJE JELOVCA,BUKVALNO KO JE BIO SINOC U DVORANI OSETIO JE TO,STO SE IGRE TICE DRAGO MI JE ZBOG IVANOVICA,DECKO SE BORI NIJE BITNO KO JE PROTIVNIK,SLAZEM SE ZA DAVIDOVCA ALI IMAM NEKI OSECAJ DA KAD BUDE NAJBITNIJE IMA DA PRORADI,DO SAD UZAS,LAZAREVIC NIJE ZA ZVEZDU TO JE OCIGLEDNO,RADONJA MU DA SANSU ALI NEVREDI,MARKOVIC KAD GOD JE U IGRI MI SMO U MINUSU,AJDE DA TI MU JOS MALO VREMENA ALI IDE TESKO,KALENIC DECKO SVAKA CAST,ON IGRA KOSARKU ZIVOTA,ON,VOLTERS,DOBRIC,MITROVIC UVEK MEDJU NAJBOLJIM,NETREBA ZABORAVITI DA SU MOMCI DOSLI IZ RUSIJE U SUBOTU POPODNE,SVE U SVEMU IDEMO DALJE,SAD PROTIV OLIMPIJAKOSA NAJACE STO MOZE,AKO TO DOBIJEMO BICE ZANIMLJIVO DALJE U EVRO LIGI,STO SE TICE JAVORA TO SE ZOVE BRUKA I SRAMOTA,PRVO IZBACIS NAVIJACA KOJI TE JESTE VREDJAO ALI ZASLUZENO,NEBOJSA ILICU NETREBA DA IZBACIS COVEKA NEK SE POPENJE GORE A NE ODMAH NAPOLJE,DA JE NEKI POSTEN SUDIJA PA U REDU OVAKO OVAJ SLJAM,EVO DESET KOLA NEMA RADOVICA I BULTAUZERA U BEOGRADU,BULTAUZER SAMO DVE UTAKMICE ZVEZDI I TO U EVRO LIGI I OBE NA STRANI,KO ZNA STA SE TU POLAKO MUTI

Reply
Dragan дец 7, 2021 at 10:07

Stvarno, Kaleniću svaka čast. Definitivno: jedan je Kalenić.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 7, 2021 at 14:34

KALENIĆ PIJACA…hahhaa..u formi je

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 6, 2021 at 21:36

LJUDI MOJI STA DA URADIMO DA VIŠE ONAJ USTAŠA JAVOR NE SUDI ZVEZDI…PA ČOVEK NAS PATOLOŠKI MRZI

Reply
Dragan дец 6, 2021 at 21:36

Bila laganica… Ali, samo jedno pitanje: koliko Marković plaća nama da igra za nas?

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 6, 2021 at 22:13

A DAVIDOVAC..KOLIKO ON PLAĆA SVOJE NEZNANJE

Reply

Leave a Comment