Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Родић никад ефикаснији

Црвена звезда је славила против Напретка у Крушевцу са 2:0, а у листу стрелаца се уписао Милан Родић који је тиме стао на бројку од три постигнута поготка у досадашњем делу такмичења и прети да надмаши свој учинак из сезоне 2017/18. када је постигао исти број голова.

Родић је и ове сезоне незамељив крај леве аут линије и пружа заиста сјајне партије у црвено-белом дресу. Од почетка ове такмичарске године момак рођен у Дрвару се у три наврата уписао у стрелце на мечевима против Браге, Спартака из Суботице и Напретка, а на сва три дуела наш тим је однео победу. На мечу против Браге у оквиру првог кола групне фазе Лиге Европе леви бек нашег тима је био стрелац након корнера и перфектног центаршута Гелора Канге на стадиону „Рајко Митић“ у тријумфу нашег тима од 2:1. Показао је тада свој савршен тајминг у скоку Родић и уз помоћ стативе послао лопту у мрежу. Пробудио се голгетерски инстикт повременог репрезентативца Србије у 18. колу националног шампионата, када је Родић био стрелац против Спартака на нашем највећем стадиону, а овога пута је погодио главом на центаршут Ел Фарду Бена из слободног ударца. Већ у наредном колу наставио је да тресе мреже тридесетогодишњи фудбалер. Најбоље се снашао у казненом простору Напретка након ударца из угла и постигао трећи гол ове сезоне. Сва три гола Родић је постигао главом што је само показатељ да је леви бек нашег тима одличан у овом сегменту игре.

У првој сезони када је задужио дрес Црвене звезде, тачније у сезони 2017/18. постигао је три поготка, два пута против Спартака и једном против Вождовца. Вероватно би био и ефикаснији да га нису пратиле бројне повреде током те године. Наредне сезоне Родић је био стрелац на мечу против Радничког из Ниша, док се у сезони 2019/20. није уписивао у стрелце. Претхоне такмичарске године је био стрелац против Новог Пазара у Суперлиги Србије.

На 172 утакмице за наш клуб Родић је постигао седам голова, уз 17 асистенција, а укупно је провео 25.134 минута на терену. Сигурни смо да ће Родић наставити своју сјајну форму и да ће надмашити свој лични учинак у црвено-белом дресу с обзиром да је тек крај прве полусезоне.

The post Родић никад ефикаснији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment