Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Кадети победом завршили полусезону

Кадетска селекција Црвене звезде савладала је екипу Аде у оквиру 17. кола првенства резултатом 2:0 и на прави начин завршила полусезону. На данашњем мечу су се у стрелце уписали Јован Шљивић и Јован Мијатовић, а наши бисери су и званично јесењи шампиони Кадетске лиге Србије са 46 освојених бодова, четири више од првог пратиоца на табели!

Црвена звезда – Ада 2:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Стрелци: Шљивић у 41. и Мијатовић у 53. минуту.

Жути картони: Цветковић, Д. Ђурић (Црвена звезда), Ергарац (Ада).

Црвена звезда: Беговић, Каришик, Вукичевић, Ђокић, Д. Ђурић (од 82. Николић), Цветковић (од 82. Петровић), Шљивић, Радоњић, Мијатовић (од 71. Катанић), Димитријевић (од 71. Вукојевић), Шкобаљ.

Ада: Златановић (од 86. Петровић), Ракић, Гомирац, Ђорђевић (од 86. Деврња), Луковић (од 82. Бунијевац), Јовановић, Поповић, Кесер, Ергарац, Бертолоти, Јовановић.

Дестковани без петорице стартера – Јована Миладиновића, Косте Недељковића, Лазара Ђурића, Стефана Миладиновића и Матеје Бубња, ушли су пулени Слађана Николића у меч свесни да је веома важно да победом спусте завесу на јесењи део сезоне. Први је најконкретније запретио Шкобаљ у 16. минуту када је у два наврата покушао да матира голмана гостију, први пут га је блокирао дефанзивац, а потом је гађао поред гола. Опробао је Шљивић ударац у 24. минуту после соло-продора, али је лопта завршила поред стативе.

Ређале су се шансе као на траци, па је тако и Радоњић у 33. минуту гађао са двадесетак метара, голман Аде одбио лопту до Шкобаља, а он гађао поред гола. Ипак, бункер гостију пробијен је у 41. минуту када је Каришик пробио по десној страни и одиграо повратни пас за Јована Шљивића, а он у свом стилу, снажно и прецизно погодио гол Аде.

Није се дуго чекало на то да наши бисери удвоструче предност. Играо се 53. минут меча када је Радоњићев ударац био изблокиран, а лопта стигла до феноменалног Јована Мијатовића који је са десетак метара погодио „малу“ мрежу. Могао је агилни Шкобаљ да се упише у стрелце у 65. минуту, али му је недостајало мало више среће у завршници, премда је лавовски посао претходно одрадио Мијатовић који је одузео лопту дефанзивцу Аде. Онда су уследиле две сјајне шансе за Радоњића који је прво шутирао са двадесетак метара, а онда имао и зицер, али се сјајни Златановић истакао у два наврата.

Могао је и млади Катанић за кога је ово био деби у кадетској селекцији да се упише у стрелце у 78. минуту после центаршута веома офанзивног Каришика, али је није талентовани Новосађанин успео да захвати лопту како је желео. Гости су запретили тек у финишу када је Ерагарац шутирао са ивице казненог простора шутирао поред гола који је чувао Беговић.

The post Кадети победом завршили полусезону appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment