Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши наставили са тријумфима

Одбојкаши Црвене звезде у оквиру 10. кола БПШ Супер лиге Србије дочекали су у дворани УСЦ „Вождовац“ екипу Младог радника. Након велике борбе пулени тренера Игора Жакића остварили су тријумф максималним резултатом чиме су се учврстили на лидерској позицији елитног ранга српске мушке одбојке.

Црвена звезда – Млади радник 3:0 (25:21, 25:22, 25:23)

У меч су боље ушли гости и стекли предност која је износила до три поена. Водио је Млади Радник 10:7, али су црвено-бели успели да направе серију и преокрену на 12:11. Од тог тренутка Звезда је диктирала ритам утакмице, константно била у предности коју су гости из Пожаревца успевали да стигну, али не и да резултат преокрену у своју корист. Сигурном игром црвено-бели су сет увели у мирну завршницу за вођство 1:0.

Већим делом другог периода виђена је слика слична првом сету. Гости су боље отворили, поново стекли предност од три поена, али кад су домаћи стигли до 11:11 виђена је реприза завршнице из првог периода – Звезда је била та која је диктирала темпо. Врло брзо су се одвојили на +4 – 18:14. Млади Радник је успео да изједначи на 20:20, али је то било све. Агресивном игром у нападу Звезда је и овај сет добила за вођства 2:0.

Трећи период био је у знаку црвено-белих који су од почетка били сигурни у нападу, одговорни у одбрани. Све време су били у вођству, Млади Радник је “јурио” резултат. Пред сам крај су одбојкаши из Пожаревца успели да стигну и до изједначења 20:20, али то је било то. Црвено-бели су у финишу додали гас таман колико треба да и овај период игре реше у своју корист за славље максималним резултатом 3:0.

Игор Жакић, тренер Црвене звезде, истакао је да је Млади радник екипа за респект која је намучила његов тим у све три досадашње утакмице.

– „Одлично су нас прочитали. Тактички су добро припремили утакмицу. Видело се од првог сета да су спремни блоком и одбраном на наше најбоље нападе и терали су нас на потез више цео тај први сет. Половином првог периода неким својим грешакам из напада дали су нам „ветар у леђа“ да их стигнемо и да онда мирно приведемо крају тај први сет. Млади Радник је дефинитивно екипа која уме да припреми противника, која је изузетно агресивна у одбрани и која може да направи проблем свакоме“, био је први коментар Жакића.

Стратег црвено-белих се потом осврнуо на игру свог тима.

– „Драго ми је што смо из њиховог притиска успели да изађемо добро, зрело, није нас пореметила њихова добра игра, нисмо томе давали много значаја. Истрпели смо све, играли на лопту више. Оно што ме посебно радује је контранапад који је у ситуацијама ван система изгледао доста добро. У наредном мечу, реваншу полуфинала Купа, мораћемо да задржимо овај ниво, али и да одиграмо још боље уколико желимо у финале“, закључио је Жакић.

Александар Андоновић, примач сервиса, најпре је честитао саиграчима на још једној победи против Младог Радника, а потом се осврнуо на још један дуел против тима из Пожаревца

– „Увек су наше утакмице незгодне. Резултат је био 3:0 по сетовима, али је била тешка утакмица. Ово нам је трећи дуел и наша трећа победа. Поносни смо на тај учинак. Остаје нам да за пар дана у четвртом окршају, реваншу полуфинала Купа, одрадимо најбоље што можемо и забележимо победу“, прокоментарисао је Андоновић.

Две екипе очекује још један дуел, четврти од почетка сезоне. У уторак је на програму реванш меч полуфинала Купа Србије. У првом дуелу одиграном у Пожаревцу Звезда је славила 3:1.

Повезане вести

1 comment

Aleksandar 89 дец 3, 2021 at 23:51

Odbojkasi do Titule Prvaka Drzave!!!!

Reply

Leave a Comment