Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездаши прикупили 1178 јединица крви

Данас је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ од 10 до 18 часова одржан други дан акције „Црвено-бела крв“. Ово је 23. пут да се акција одржава у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, а разлика у односу на претходне је у томе што су сада звездаши широм Србије и Републике Српске могли да покажу хуманост која их краси. Кумулативно, рачунајући све, скупили смо 1178 јединица крви.

Осим Медија центра стадиона „Рајко Митић“, крв сте могли да дате у још 20 градова широм Србије и Републике Српске, а резултати су били феноменални, с обзиром на укупан број јединица крви који је скупљен. На Маракани је скупљено највише, чак 257 јединица крви, али звездаши су велику хуманост показали у свим градовима, о чему говоре резултати који наводе на закључак да је акција била и више него успешна. Када је реч о осталим градовима: Ниш (110), Теслић (105), Зрењанин (95), Ужице (87), Врање (77), Бањалука (76), Косовска Митровица (61), Требиње (41), Петровац на Млави (39), Бијељина (35), Вишеград (33), Брчко (30), Приједор (25), Невесиње (23), Бор (17), Зворник (16), Градишка (14), Фоча (13), Добој (13) и Сарајево (11).

Велике похвале иду и на рачун звездаша из Републике Српске који су скупили 441 јединице крви и још једном показали да су увек уз свој клуб.

Пријатно изненађење за све даваоце крви у нашем Медија центру био је првотимац Александар Драговић који је подржао ову акцију.

Веома лепа сцена у Медија центру ме је дочекала. Ово је заиста племенит гест свих звездаша који су још једном показали хуманост и спремност да помогну свима онима којима је то неопходно. Лично, увек подржавам овакве акције које доприносе томе да се нечији животи спасу. Срдачно су ме дочекали сви навијачи, љубав између нас је велика. Позвао бих све оне који нису овога пута, да следећи пут буду део акције „Црвено-бела“ крв – рекао је Драговић.

Још једном смо показали хуманост на делу и пружили помоћ онима којима је неопходна. Јер бити звездаш је нешто посебно и у крви нам је да помажемо свима!

The post Звездаши прикупили 1178 јединица крви appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment