Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Први пехар за рукометашице, трофеј Купа Београда за успешну годину

ЖРК Црвена звезда победник је Купа Београда, први пехар у клупским витринама! У финалу је савладан Раднички након продужетка 30:28, у регуларном току меча резултат је био 26:26 (16:13).

Црвено-беле су претходно у полуфиналу биле успешније од Студентског града после седмераца, да би до првог трофеја дошле после још једног узбудљивог дуела против Радничког са Црвеног крста. Тиме су заокружиле успешну годину, уз повратак у Суперлигу. У 2022. години нас очекује велики изазов у борби за опстанак, који ћемо пребродити.

Имале су изабранице Славка Крњајца више од игре, у првом полувремену су брзо креирале шест голова разлике (15:9), коју је Раднички успео да преполови у финишу, а Николина Видић је поставила 16:13 пред полувреме. Друго полувреме припало је Радничком, гошће су брзо изједначиле резултат, па смо до самог финиша гледали гол за гол. У неизвесној завршници Александра Митић је погодила за 26:25, а Теодора Мандић 18 секунди пре краја донела продужетак Радничком, 26:26.

У продужетку није било неизвесности, капитенски је одговорност преузела Јована Ристић и са два гола донела вођство, које је дуплирала Николина Видић. Марија Зафировић и Ања Пенић су поставиле коначних 30:28.

Најефикасније са по 8 голова биле су Јована Ристић и Александра Митић, Николина Видић је постигла шест, Тамара Петковић пет.

Као и мушку екипу црвено-беле ће на путу до четвртфинала чекати дуел против екипа који су протекле сезоне завршили од 5. до 8.места Суперлиге, а то су: Бекамент, Младост из Нове Пазове, Војводина или Бор. Уз Црвену звезду пласман у претколо обезбедиће победници Купа региона Војводина, Исток и Запад РС Централне Србије.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 30:28 (26:26; 16:13)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 103. Судије: Иван и Бојан Колавчић (Београд). Искључења: Црвена звезда 14, Раднички 14 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(1), Раднички 7(6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Шашић, Петковић 5, Момчиловић, Ристић 8(1), Ђурковић 1, Ћорић, Јелић, Сташић, А.Крћа, Ненадић, Видић 6, Митић 8, Кострешевић, Андрић 2. Тренер: Славко Крњајац

РАДНИЧКИ: Јанковић, Мандић 2, Зафировић 8(6), Оровић, Живановић, Тепша, Пенић 8, Игњатовић 1, Живковић, Вукосављевић 1, Радоњић 1, Милојковић, Тејић, Зелић 1, Васић 6. Тренер: Иван Мијатовић

The post Први пехар за рукометашице, трофеј Купа Београда за успешну годину appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment