Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели отпутовали у Русију

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у среду у Русију, где их у петак од 19 часова очекује утакмица 13. кола Евролиге са екипом Зенита.

Овај дуел, против екипе која из сезоне у сезону прави све боље резултате (тренутно имају скор 8-4), долази након 7 дана паузе за црвено-беле који су последњи такмичарски меч одиграли прошлог петка против УНИКС-а, а у АБА лиги били су слободни због ФИБА прозора.

Ово ће бити четврти дуел два тима, тренутно светлоплави из Санкт Петербурга воде са 2-1 у победама, а последњи дуел одиграли су крајем фебруара 2021. године када је Зенит славио у драматичној завршници 76:75. После дуго времена, практично од почетка сезоне, црвено-бели су били комплетни на тренингу, а тренер Дејан Радоњић тек сада је могао да стекне увид у комплетан састав црвено белих.

Тим Зенита који се и ове године бори за плеј оф, довео је током лета све што је могао од руских играча који су били слободни на тржишту, а након Лојда, Франкампа, врхунац прелазног рока било је довођење НБА плејмејкера Шабаза Нејпијера, који ће, када се опорави од повреде, бити огромно појачање за тим који води Ћави Пасквал.

Тежак меч, јако добро играју, Зенит је показао да може да прави проблеме свим екипма. Јаки су у оба правца, ако желимо да им парирамо морамо да играмо квалитетно у одбрани. Сви знамо да је Евролига, на високом нивоу и нема лаких екипа, али треба истаћи да смо те дуеле играли без четворице кошаркаша. То нас прати од почетка сезоне, тек два дана смо комплетни, очекујем да против Зенита одиграмо бољу утакмицу него што је то био случај против Уникса – рекао је између осталог тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Лука Митровић: – Не желимо ништа да обећамо, али урадићемо све да се покажемо у бољем светлу него што је то био случај у претходном периоду. Надам се да ћемо коначно показати своје право издање и на тај начин да се супроставимо једној одличној екипи као што је то Зенит. Видећемо колико ће то бити довољно за тријумф. Дефинитивно желимо да одиграмо једну добру утакмицу. Што се тиче играчког кадра, попуњени су на свим позицијама, али од бековске линије, коју изузетно добро познајемо Лојд – Берон, се очекује да буде највећа опасност за нас  – рекао је Митровић.

Екипа путује у Русију одмах након тренинга у среду у поподневним часовима, а враћа се у у Београд у суботу. Наредни меч црвено бели играју у понедељак против екипе Цибоне у АБА лиги, а карте за ту утакмицу биће у продаји од четвртка.

The post Црвено-бели отпутовали у Русију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment