Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Бен најбољи страни стрелац у историји Суперлиге

Од када је задужио дрес Црвене звезде, па све до данас, Ел Фарду Бен се издваја као један од најбољих страних фудбалера који су икад заиграли у Србији, о чему говоре бројни рекорди које је „срушио“. Од јуче је „власник“ још једног рекорда, с обзиром на то да је постигавши два поготка у мечу са Спартаком, стигао до бројке од 57 голова, а то га чини најбољим страним стрелцем у историји Суперлиге Србије.

Памтиће Ел Фарду Бен 28. новембар 2021. године дуго. Осим што је добио дрес са бројем 150 од стране спортског директора Митра Мркеле који симболизује број одиграних мечева у Звездином дресу, срушио је и рекорд који се тиче читаве Суперлиге. Рекордер је био Ламина Диара који је на 112 утакмица постигао 56 голова, а Ел Фарду Бен је постигао погодак више на чак 10 утакмица мање одиграних, што довољно говори о ефикасности нападача са Комора. Ово је само један у низу рекорда које руши Бен, с обзиром на то да је када је реч о Црвеној звезди странац са највише одиграних утакмица и постигнутих голова, а само један погодак га дели од тога да престигне Дарка Панчева када је реч о погоцима у Европи, што поново довољно говори о томе колико је важан за наш клуб.

О томе колико се добро осећа у Звезди и Србији, говори то да је недавно узео и пасош наше државе. Интересантно је да су у самом врху Суперлигашких стрелаца, осим Бена, још двојица наших актуелних првотимаца – Милан Павков који је постигао 66 и Александар Катаи са 61 голом, а испред њих су само још Андрија Калуђеровић (80) и Милан Бојовић (83).

The post Бен најбољи страни стрелац у историји Суперлиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment