Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Црвено-бели савладали сплитски Морнар

У петом овосезонском сусрету регионалне лиге ватерполисти Црвене звезде савладали су у Сплиту екипу домаћег Морнара.

Морнар Сплит – Црвена звезда 8:12 (0:4, 3:3, 2:2, 3:3)

Четвородневни програм у Сплиту Звезда је завршила победа. Напоран ритам, скраћени ростер и одсуство Суботића и Марковића, са којим би и учинак био још бољи, резултовали су да после првог турнира Црвена звезда има девет бодова.

Црвени-бели нису имали проблема против Морнара, иако су синоћ завршили утакмицу око 22 часа против Јадрана, а претходно у јутарњем термину наступили против Радничког.

Победник се наслутио већ у првој деоници. Звезда је оправдала улогу фаворита брзим головима Танкосића и Радовића са играчем више, Басара је постигао трећи гол, а Танкосић потврдио предност за 4:0 након осам минута. Разлика је могла да буде и много убедљивија, али се истакао голман Морнара Марин Кордић.

Морнар је после десет минута савладао Мишовића преко Акрапа, пратио га је и Уводић, али су одбили налет домаћих Гардашевић голом у контри, затим и Басара својим другим голом. У финишу су Дужевић и Радовић погађали пред полувреме – 3:7.

Није било недоумица у наставку, Звезда је без проблема чувала разлику. Смиљевић је погодио на старту трећег квартала, Акрап и Јаковчевић смањили, Танкосић сачувао предност пред последњих осам минута, (5:9). Радовић и Басара су наставили серију и донели максималних +6 (5:11) у последњој четвртини, Соље прекинуо низ, а Вук Милојевић вратио на 6:12. Ивановића су савладали у финишу Акрап и Врдољак, а Смиљевићев покушај зауставио Кордић, најзаслужнији што наш тим није славио убедљивије од 8:12.

Три гола Танкосића, Радовића и Басаре, Милојевић, Смиљевић и Гардашевић су погађали по једном.

Други турнир на програму је од 20. до 22.јануара. У другој фази формираће се две нове групе. Екипе пласиране од 1. до 3. места у А групи прве фазе састаће се са тимовима који ће се налазити од 4. до 6. позиције у Групи Б. У другој групи снаге ће одмерити тимови пласирани од 1. до 3. места у Б и екипе пласиране од 4. до 7.места у А групи.

Противници нашег тима биће „вечити ривал“ Партизан, затим Шабац, Младост и Будва.

У октобру и новембру Црвена звезда је одиграла по 10 утакмица, укупно 20, у ритму на свака три дана. Већ у среду, 1.децембра следи меч 4.кола Лиге шампиона против Хановера.

Базен: „Пољуд“, Сплит
Судије: Томислав Цопић (Хрватска) и Андреја Станојевић (Србија)
Играч више: Морнар Сплит 2(12), БВК Црвена звезда 4(12)
Петерци: Морнар Сплит 2(1).
Морнар Сплит: Кордић, Р.Акрап 1, Хрватић, Врдољак 1, Соље 1, Јаковчевић 1, Гудурић, Д.Акрап 2(1), Бушелић, Божан, Уводић 1, Омрчен, Габрић, Дужевић 1. Тренер: Борис Павловић
БВК Црвена звезда: Мишовић, Танкосић 3, Ђурђић, Гајић, Тртовић, Милојевић 1, Пјешивац, Басара 3, Рађен, Вукићевић, Гардашевић 1, Радовић 3, Ивановић, Смиљевић 1. Тренер: Александар Филиповић

– Табела регионалне Премијер ватерполо лиге:
1. Нови Београд (Србија) 15
2. Југ Адриатик осигурање Дубровник (Хрватска) 15
3. Јадран Сплит (Хрватска) 13
4. ПВК Јадран Херцег Нови (Црна Гора) 9
5. БВК Црвена звезда (Србија) 9
6. Партизан (Србија) 9
7. КВК Раднички Крагујевац (Србија) 8
8. ВК Шабац (Србија) 6
9. ХАВК Младост Загреб (Хрватска) 6
10. Приморац Котор (Црна Гора) 5
11. Соларис Шибеник (Хрватска) 3
12. Морнар Сплит (Хрватска) 1
13. ВК Будва БР (Црна Гора) 0

Повезане вести

Leave a Comment