Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Бесплатно на Загреб (ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа имали су фантастичну подршку навијача. Из тог разлога руководство клуба одлучило је да награди све присталице црвено-белих, па ће улаз у дворану Пионир на меч 19. кола АБА лиге са Загребом у петак 24. фебруара од 20.30 бити бесплатан.

Такође, као предигра утакмице првог тима биће одржано и свечано отварање Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре (16.30), као и утакмица између јуниора Црвене звезде и Унион Олимпије (17.30). То ће бити лепа прилика да навијачи црвено-белих на делу виде Звездину будућност, веома телентовану генерацију кошаркаша који представљају сјајан потенцијал српске кошарке.

– Наставља се АБА лига. За разлику од прве утакмице са Загребом сада смо у сасвим другом амбијенту. Поправили смо се, добро играмо, уигранији смо него у првој утакмици – почео је причу на конференцији за медије шеф стручног штаба Црвене звезде ДИВА Светислав Пешић.

– Било је интересантно то гостовање у Загребу. Прво смо били некомплетни, били смо практично на почетку. Нисмо се тада прилагодили суђењу као и на неким утакмицама после тога. То је било време када су судије свирале по неким новим правилима, све су испробавали. Свиране су техничке по неком ритму као што је била и утакмица – кратко је застао Пешић и потом додао:

– Имам потребу да то кажем, јер видим да ме прозивају неки душебрижници. Неко је рекао да тренер Звезде не треба да кука, већ треба да прети. Ја не пљујем ни на улици, а камо ли у лице судијама. Јер, ја нисам само тренер него сам и учитељ и педагог. Али, зато кажем истину. Она понекад неком смета, али шта да радим. У међувремену, тих нових правила са почетка приче се нико више не придржава, као идемо даље, ништа нисмо видели, док ми не дођемо, па нас онда очепе са свих страна. Нисмо изгубили од Загреба због суђења, али смо изгубили због суђења у Загребу против Цедевите. Хоћемо да играмо у регуларним условима и желимо да нам омогуће да идемо напред.

Пешић је констатовао да је његов тим пружио доста добру игру на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа и потом се осврнуо на анализу наредног ривала:

– Корак по корак напредујемо и у том светлу очекујемо искусну екипу Загреба. У Пиониру све екипе пронађу неку додатну енергију да нам се супротставе. Која је то енергија ја појма немам, али видим у очима противничких играча да извлаче максимум из себе. Трче, скачу, играју одбрану, све на граници издржљивости, као да смо ми освојили све титуле у последњих 50 година. Не кажем да то није позитивна ствар, али како баш против нас да се тако мотивишу. Ако ништа друго то нам помаже да напредујемо. А она тројица судија само мене прате, као да су полицајци. Е сад размишљам да седим на клупи цео меч баш да видим шта ће се десити.

Пешић веома респектује Загрепчанем посебно њиховог тренера Владу Андроића:

– Загреб има висок индивидуални квалитет и велико искуство. Андројић им је преокренуо ствари, јер је успео од групе индивидуалаца да направи тим. Чак су и у Евролиги бележили одличне резултате. Очекујемо да публика стане иза нас, иза ових младих играча и помогне нам да победимо у утакмици.

О свом ангажману на клупи репрезентације Немачке Пешић је рекао:

– То је била идеја Савеза још и пре него што сам дошао у Звезду. Немачка се пријавила за организацију ЕП 2015 године и онда је председник Савеза желео да се вратим у национални тим. У међувремену се десило да Немци одустану од организације, тако да нисам више видео смисао у томе. Нису одустали, Вајс је био пре две-три недеље код мене у Београду и договорили смо се да помогнем колико могу. Разговарао сам и са Небојшом Човићем, Милошем Нинковићем и Давором Ристовићем. Они су знали за све то и договорили се да будем паралелно тренер Звезде и селектор Немачке – закључио је Пешић.

Повезане вести

26 comments

Djoksonidis феб 24, 2012 at 01:14

Dacu sve od sebe da stignem makar na drugo poluvreme i s tribine dam svoj mini doprinos pobedi. Bice garant jos punija hala i bolja atmosfera nego protiv Heliosa. Posle nam ostaje da napunimo Pionir protiv Cibosa i glodara. Zvezda oOoOoo

Reply
raca феб 24, 2012 at 01:03

ne shvatam bojkot aba lige, pa bre treba onda da bojkotujemo kup i super ligu. Videli ste u finalu kupa partizanova 3 najbolja igrača(sudije) su blistala osobito u ključnim momentima tj. režirali su tok meča. Malo mi je hvalilo da polomim televizor!

Reply
aleksandar феб 23, 2012 at 22:47

SVI U PIONIR !!! Ne zanima me sta vodje misle o ABA ligi, ja idem da podrzim ove momke koji su to zasluzili i kojima je podrska preko potrebna !

Reply
Ненад феб 23, 2012 at 22:54

http://www.lajk.ba/novost?k=40&id=32185 а шта ти мислиш о аба лиги?

Reply
aleksandar феб 23, 2012 at 23:16

Ukoliko hoces da protestvujes,dodji u halu i protestvuj,iz fotelje ne mozes nista… Sta su navijaci,sta je klub dobio iz ove visegodisnje „borbe“ protiv regionalne lige? NISTA!
Sve je i dalje isto,nista se nije promenilo,a nas tim tone sve dublje i dublje zato sto su nam hale prazne!
I objasni mi jednu stvar kad si vec tu,navijaci nisu bojkotovali ULEB Kup kada smo ga igrali,a on se iskljucivo obezbedjuje preko REGIONALNE lige. Ima li tu ikakvog smisla?

Reply
Ненад феб 23, 2012 at 23:29

А има ли смисла да тебе неко уцењује да играш лигу која није национална да би могао у Европу?

Reply
Delija Brate феб 24, 2012 at 00:06

Šta ti je važnije,Zvezda ili ABA?

Ivan феб 24, 2012 at 01:42

Zvezda bez aba lige NIKAD nece skinuti sektase. Dok mi budemo pobedjivali po Kraljevu,Leskovcu,Beogradu po 40 razlike oni ce igrati evroligu i kad bude stani pani,dobice nas na iskustvo. Tako da je presmesna prica oko bojkota lige koja nam donosi kvalitet jer nam ne daju da pisemo cirilicom. Pri cemu vise od pola stanovnistva obicno i pise latinicu.

Reply
Urke ns феб 23, 2012 at 21:59

Uprava – lukic,covic,braca perunicic. Treneri – prosinecki,pesic,butulija. Jel ima nesto gore od ovoga ? Crna Zvezdo sta te snadje.Propast.

Reply
kalu феб 23, 2012 at 22:19

Daj bre pa zar moras ovde da dolazis da prosipas svoje frustracije iz mladosti…

Reply
Ненад феб 23, 2012 at 22:56

зашто ми коментар објављујете латиницом а не ћирилицом???

Reply
Ненад феб 23, 2012 at 22:58

Хвала админи!

Reply
Драган феб 24, 2012 at 08:46

Имаш са стране избор писма 🙂

Ненад феб 24, 2012 at 13:48

Ма видео сам после и постидео сам се 😉

zvezdaš-rajvoSa феб 23, 2012 at 21:10

Sutra dolazim iz Sarajeva da bodrim crveno bele. Očekujem pobedu, devetu u Nlb ligi. Mislim da ćemo biti pravi za final four naše lige. “ Od rođenja mog…“. A poruka za Marka, što je ostavio komentar ispod, ako ti se ne sviđa Zvezda, pređi navijaj za Franjevce. Pešić i Čović će vratiti Zvezdu tamo gde joj je mesto. Samo još malo vremena im treba. Mnogo smo izgubili vremena na raznim praznim obećanjima prethodnih uprava. Idemo Delijee…

Reply
Danilo- Zvezdaš феб 23, 2012 at 19:32

Idemo crveno beli da ih izrasturamo sa +25 razlike! Mnogo smo bolji i jači. Svi u Pionir da podržimo našu majku Zvezdu.

Reply
Milenko феб 23, 2012 at 19:25

Zasto pustate grobarske komentare!Da nije ove dvojice izvanrednih ljudi,da li bi sutra igrali utakmicu!?O finalu kupa da ne govorim.Samo malo stprljenja,sve ce doci na svoje mesto,puna podrska KARIJU,hvala ti sto si na nasoj klupi!

Reply
Luka феб 23, 2012 at 19:14

Arena sport 1

Reply
MARKO KG феб 23, 2012 at 17:46

Pesic je najobicniji prevarant i vacaros.Zasto ne prica o tome da smo u finalu kupa dali samo 51 poen,samo jednu trojku ( sto bi uzgred pogodio i dao tim moje ulice ) da smo bili nemocni,da nemamo sut sa distance i da je andreja milutinovic jedan najobicniji mali mis. Kad treba nema ga nigde, sakriva se i ne zeli da preuzme odgovornost. Zasto nije doveden jedan dobar bek suter na poziciji dva kada je evidentno da nemamo sut uopste ???Zasto nije doveden igrac na poziciji pet ??? Hajde da pogledamo istini u oci. Mani se pesicu zagreba ( tu ce verovatno da briljira “suter“ milutinovic ) koga to zanima uopste ? Zasto ekipa ne zna da igra na protivnicku zonu ?? Sta ti pesicu sa igracima radis na treninzima ? Nisi ti dosao u Zvezdu da pravis cirkus na konferencijama i da izigravas klovna,zasmejavas novinare i skreces temu sa onoga sto je bitno,vec da napravis tim i igru za trofej. Jedan kvazi trener i kosarkaski provincijalac i dunster jovanovic ti drzi cas.Javni cas pesicu.Pa mu ti onda kao pretis u stilu “videcemo se mi u plej ofu nase lige“. Zar te nije sramota ? Providno je to sve. Malo ti je para pa ces sad da budes i selektor nemacke. Sramota ! Uzas !! Ne izigravaj vise radnika u cirkusu vec budi trener Zvezde,Srpske ikone.

Reply
MladenNk феб 23, 2012 at 18:32

Pa ti si jedini koji treba da se stidi svoga komentara. Rekao si gomilu gluposti i ostao ziv, ne glaskaj se vise da te zamolim

Reply
MARKO KG феб 23, 2012 at 18:38

Ja se uopste ne stidim svog komentara,a ti micaga u nedostatku argumenata pocinjes da vredjas.Izneo sam samo cinjenice i istinu a ti mi micaga molim te reci sta to nije tacno u komentaru ? I nemoj da ti drzim ovde predavanja o kosarci sa kojom blage veze nemas.O tvom vaspitanju ne bih govorio,sam si sve rekao o sebi micaga.

Reply
MladenNk феб 23, 2012 at 20:20

Evo izvini ako sam te uvrijedio, ti si Zvezdas i necu da te vredjam ali stvarno ti je komentar kao sa Marsa…iskreno to mislim i ne mogu da odgovaram na ovako nesto

Reply
Ariljac феб 23, 2012 at 18:59

A zasto ti neuzmes pare pa odneses Covi i Kariju pa kazes:Evo vam pare,hocu da mi dovedete peticu i sutera!Kako te nije sramota da pricas tako o Pesicu?Kad osvojis VISE nego sto je on osvojio tada mozes da kritikujes njegov rad!Ti ces da pricas njemu kako se radi?!Samo 2 stvari mi nisu jasne ti ili si grobar pa mrzis Pesica ili pokusavas jednostavno da ga omalovazis kao kosarkasku ikonu?Nemraci vise!!!

Reply
losmi феб 23, 2012 at 19:57

Decko obrati paznju malo kad pricas o Kariju Pesica,ocigledno nisi svestan njegovih kvaliteta i velicine.Da li si grobar ili ne ne interesuje me,na ovaj sajt moze uci ko hoce,to sto i oni ulaze dokazuje pre svega velicinu ZVEZDE.

Reply
Medzedije феб 23, 2012 at 17:20

Prenos negde?

Reply
IgOrNbGd феб 24, 2012 at 17:14

U Pioniru 😉

Reply

Leave a Comment