Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Рутинска победа Уникса у Београду

Црвена звезда – Уникс 78:98 (16:26, 23:21, 18:29, 21:22)

У оквиру 12. кола Евролиге гости из Казања су, вероватно лакше него што су се и сами надали, однели победу из Београда против индиспониране Црвене звезде. У ишчекиваном дуелу одбрана  екипа које су у том сегменту међу бољима у такмичењу испит је положила само једна – Униксова. Већ од самог старта се видело да ће ово бити шутерско вече гостију. Тројке Узинског и Хезоње уз погодак Џона Брауна са полудистанце проморале су Дејана Радоњића да након свега два минута затражи тајм аут. Минут одмора је прошао без успеха пошто је предност гостију наставила да расте до убедљивих 26:16 на крају прва четвртине.

Након вођства гостију од 33:18 у другој четвртини уследила је једина права серија нашег тима коју је  покренуо капитен Бранко Лазић. Звезда прилази на 32:35 али Уникс одбија налет и на полувреме одлази са комотних 47:39.

Уместо очекиване реакције након полувремена уследио је потпуни пад у игри Црвене звезде. Напад није функционисао добро а одбрана је била још лошија. Ређали су се кошеви Хезоње, оба Брауна, тројке Каанана… Уникс при крају треће деонице одлази на + 21 и ту је причи, што се победника меча тиче, био крај. Резултат 29:18 у трећој деоници, за укупних 76:57 на семафору уочи почетка последње четвртине није давао повода за оптимизам. Да тако заиста и буде постарали су се гости који су и завршну четвртину решили у своју корист и са угодних + 20 отпутовали пут хладног Казања. Шести тријумф у последњих седам евролигашких мечева је екипу Уникса винуо на високо шесто место на табели. Уз нове бодове из Београда ће понети и свој нови рекорд по броју убачених тројки на једном евролигашком мечу – 15.

За Црвену звезду је ово осми пораз у сезони (уз четири победе) а своју прилику за поправни имаће наредног петка у Санкт Петербургу. Због репрезентативних ФИБА прозора изостаће меч АБА лиге за викенд па ће Дејан Радоњић имати времена да на тренингу ради са играчима на корекцији онога што је вечерас било лоше. А лоше је, ваља то признати, било готово све. Од наредних осам мечева Црвена звезда само два пута гостује, прво Зениту за недељу дана а затим Ефесу 22. децембра. Између Зенита и Ефеса у Београд стижу Олимпијакос, Барселона и Бајерн а након Ефеса у госте нам долазе Зенит, Фенербахче и Реал. Пред нама је период који ће одредити Звездину евролигашку судбину ове сезоне. Ваља га дочекати што спремније јер возови пролазе а перона је све мање.

Дворана: Александар Николић (Београд)

Судије: Луиђи Ламоника, Леандро Лезкано, Марио Мајкић

Црвена звезда: Волтерс 13, Давидовац 9, Митровић 5, Лазић 8, Калинић 10, Добрић 11, Холинс 15, Симоновић, Ивановић 3, Марковић 2, Кузмић 2 (9ск), Цирбес

Уникс: Спису 8 (5ас), Џ. Браун 18, Кенан 17, Л. Браун 9, Брентли 9, Тима, Хезоња 17, Клименко, Узински 11, Џекири 4,  Мејо 5

Повезане вести

10 comments

Zveki нов 27, 2021 at 01:31

Ovo ništa ne valja. Pobedili smo groblje, ali i pored te pobede tvrdim da imamo najgori tim u poslednjih 8 godina. Kakva je ovo selekcija, kada od 12 igrača, 8 njih samo slučajno mogu dati koš sa distance!!!?? Sad nam je i odbrana postala za plakanje! Quo vadis, Čoviću?

Reply
MILOS RANKOVIC нов 26, 2021 at 23:34

NIJE PROBLEM IZGUBIT ALI OVAKO,JA VOLIM KOSARKU VISE OD FUDBALA ALI NIJE MI JASNO DA DOVODIS SVE ODBRABRENE IGRACE,JA STVARNO NEVIDIM SVRHU DOVODJENJA MARKOVICA,MI SVAKU SEZONU KUBURIMO SA CENTRIMA I PLEJIMA,SVAKE GODINE MOLIMO COVICA DOVEDI PLAJA,DOVEDI CENTRA I NISTA,IMAS U EKIPI BAREM PET IGRACA KOJI NEMOGU DA IGRAJU EVRO LIGU,MENI JE GLUPO PONAVLJATE ALI KOJI DJAVO CE NAM EVRO LIGA KAD MI NEMOZEMO TO DA IGRAMO,MENE NERVIRA CILJ ZVEZDE SVAKE SEZONE EVROLIGA STA BUDE,A ABA LIGA MORA DA SE UZME,KOJA JE SVRHA UZETI ABA LIGU KAD PUCAS 20 RAZLIKE OD UNIKSA,COVICEV CILJ JE POBEDITI PARTIZAN I BITI ISPRED,OK JE TO ALI HOCEMO VISE OD TOGA,MOZDA JE I VREME DA DODJE NEKO DRUGI ZA PREDSEDNIKA KLUBA

Reply
Dragan нов 27, 2021 at 18:16

Čoviću je odavno isteklo vreme, nema on šta više da ponudi i uradi za Zvezdu…ali izgleda je pro blem: KO UMESTO NJEGA?

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 26, 2021 at 22:39

JOŠ JEDNA TEKMA I FENJERČIĆ..SVE DOLAZI NA SVOJE..IZ GODINE U GODINU SAMO SMO KANTA SMEĆA

Reply
Nenad Popovic нов 26, 2021 at 23:06

Slabo, ali ima delimično i po neki opravdan razlog ovako teškom porazu. Prvo, Uniks je odigrao jako dobro, a dosta naših igrača je izaslo iz povreda i nemaju formu. Ali, ipak sve je to lose, jer igraci nemaju snage, da uvek igraju vrhunsku odbranu, a u napadu smo kilavi. Znači, fale pojačanja. Centar i šuter i to ne jedan, nego mozda i dvojica. Dobric je ipak poluproizvod, a Holins je sve, ali ne šuter koji rešava. To se znalo i kada je doveden. Davidovac bi trebalo u FMP, jer ovde realno više nema šta da traži. Ako se hitno ne reaguje, bićemo medju tri zadnje ekipe. Pa, zašto onda godinama igramo Evroligu? Da bi se igralo. Totalna glupost, bas kao i dovodjenje Markovica, koji u celoj karijeri daje daje u proseku dva, tri poena i to uglavnom iz slobodnih bacanja. Čoviću reaguj!!!

Reply
Dragan нов 27, 2021 at 01:37

Ima neke koristi od ovog poraza. Raduje uspon forme Markovića… dao je dva koša i bliži se svom vrhuncu od 3 koša po utakmici.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 27, 2021 at 09:27

haha..za koji mesec biće igrač kola sa tri postignuta koša

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 26, 2021 at 22:38

Delije pobesnele na svog igrača, zvižduci za Davidovca!Naime, Davidovac je u drugom poluvremenu ispromašivao sve što je mogao. Šut za tri, zicer, potom je propustio priliku da poentira iz reketa, a onda je na sve to promašio i slobodno bacanje.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 26, 2021 at 22:37

GDE JE ONA P.IČKICA-POTRČKO IZ NOVOG SADA STO PRODAJE SEMENKE DA KAZE KAKO IMAMO TIM ZA F8

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 26, 2021 at 22:16

Uniks kao tajfun protutnjao kroz Beograd! Zvezda preslaba za Ruse

Reply

Leave a Comment