Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Подгорички студенти морају још много да уче. Звезда на +32 у „Морачи“

У оквиру 9. кола регионалне АдмиралБет АБА лиге у подгоричкој дворани „Морача“ снаге су одмериле екипе домаћег Студентског центра Дерби и наше Црвене звезде мтс. Био је ово уједно и први дуел две екипе икада, а очекивано пулени тренера Дејана Радоњића остварили су убедљив тријумф.

Студентски центар Дерби – Црвена звезда мтс 67:99 (19:27, 21:22, 8:23, 19:27)

Од почетка утакмице црвено-бели су показали енергију и решеност да преузму ствари у своје руке још у раној фази меча. У томе су и успели, стекли веома брзо двоцифрено вођство (5:15) и потпуну контролу ритма. Гранитна одбрана била је задужена да домаћин не дође у прилику да се врати у меч.

Поред сјајне одбране, изабраници Дејана Радоњића су имали сјајан проток лопте и у нападу о чему сведочи податак од 27 асистенција, а то је резултирало и отвореним позицијама за три поена које су црвено-бели вешто користили и убацили 13 из 28 покушаја.

Већ у стартној петорци, на радост Звездаша, нашли су се Нејт Волтерс и Никола Калинић који су пропустили дупло коло Евролиге у Шпанији (Калинић се повредио у раној фази меча у Виторији). Веома брзо је на паркету био и Лука Митровић што је свакако фантастична вест јер он није путовао у Шпанију због неугодне повреде ока.

Црвена звезда је у својим редовима имала чак пет двоцифрених играча. Први стрелац био је Никола Ивановић који је за свега 15 минута на паркету убацио 14 поена. Пратио га је Никола Калинић који је уз 12 поена додао седам скокова и четири асистенције. Двоцифрен је био и капитен Бранко Лазић који је меч завршио са 11 поена, Огњен Добрић је на своом конту имао десет кошева, баш као и Нејт Волтерс.

Црвено-бели су мотивисано ушли у меч. Одбрана је функционисала од почетка, а повратник на терен Никола Калинић је био жељан игре. У кратком интервалу популарни Калина је везао седам поена и био најзаслужнији за серију 9:0 и прву двоцифрену предност Црвене звезде – 5:15.

Где је стао Калинић наставио је Остин Холинс који је такође убацио седам брзих поена, а игром је дириговао одлични Стефан Марковић. У таквим околностима Звезда је задржала двоцифрено вођство до краја четвртине – 19:29.

Одбрана је у наставку била добра, баш као и шут за три поена. Када је Огњен Добрић везао две тројке половином друге четвртине Звезда је стекла и великих плус 17 – 22:39. У наставку је домаћин успео да смањи вођство, искористио благи пад концентрације изабраника Дејана Радоњића, али су црвено-бели успели да задрже предност без већих проблема – 40:49.

Црвена звезда је била чврсто одлучна да реши питање победника у трећој четвртини. Гранитна одбрана свела је СЦ Дерби на четири поена за готово девет минута игре. Ређале су се нападачке минијатуре црвено-белих који су ухватили сјајан ритам на крилима одбране. 20:4 је била серија, дуга двојка Николе Ивановића поставила је на семафор огромних 44:69.

Остатак посла био је рутина и прилика за додатно уигравање. Убедљиво вођство је и у тим околностима задржано без икаквих проблема, а мисли су усмерене на Уникс. У петак, у дворани ’’Александар Николић’’ црвено-бели настављају такмичење у Евролиги.

Наредно коло у АБА лиги на програму је 6. децембра када Црвена звезда дочекује Цибону.

Црвена звезда мтс: Волтерс 10 (4ас), Давидовац 7 (6ск), Митровић 8 (4ас), Лазић 11, Калинић 12 (7ск, 4ас), Добрић 10, Холинс 7, Симоновић 6, Ивановић 14, Марковић, Кузмић 8 (4ск), Цирбес 6.

(фото: aba-liga.com)

Повезане вести

6 comments

MILOS RANKOVIC нов 22, 2021 at 20:03

MOMCI SVAKA CAST,PRVO POLUVREME MALO ODBRANA LOSIJA, ALI RADONJA POSLE SVE DOVEO U RED,OVO VREDJANJE IVANOVICA I RADONJICA VRATICEMO,NAJVISE ME BOLI REAKCIJA MARKA SIMONOVICA,PRVO VREDJAJU IVANOVICA I RADONJICA CELU UTAKMICU,NJIHOV ZADNJI NAPAD KRECU NA KOS OK,I ONDA MARKOVIC JEDVA PREKINU NAPAD UZME LOPTU I TI MARKO SIMONOVICU NECES NA KOS,JEL TI TO NAS PRODAJES,NEK JE STO RAZLIKE KAD SE IGRA PROTIV EKIPA MILOVIH I BOKANOVIH IGRAS DO POSLEDNJE SEKUNDE,TO POSLEDNJI PUT DA SI URADIO SIMONOVICU,OK PROTIV POSTENIH I DOBRIH LJUDI I EKIPA,ALI PROTIV OVIH NIKAD STAJANJE,MI NAVIJACI NEPODNOSIMO PODGORICKE EKIPE,NIKAD VISE SIMONOVICU OVAKO VISE

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 23, 2021 at 12:39

kako igrao kalEnić???…za davidovca znamo da je pogodio slobodna bacanja

Reply
Dragan нов 23, 2021 at 16:21

Jel dao Marković neki koš!?

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 23, 2021 at 18:02

NIJE JOŠ DAO NI JEDAN..ALI VIDEĆEŠ TI KAD SE ZAVRSI SEZONA BIĆE BOLJI OD DAVIDOVCA..OVAJ JADNIK POČEO DA POGRADJA SVAKO PETO SLOBODNO BACANJE

Reply
Dragan нов 23, 2021 at 16:19

Dok imamo Kalenića, ja ne brinem za rezultate u ABA ligi.

Reply
Milovan нов 23, 2021 at 20:53

Nije lepo PREPISIVATI mrznju. Potez Simonovica je u duhu sporta.

Reply

Leave a Comment