Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Млађи пионири и петлићи јесењи прваци

У викенду за нама, црвено-бели бисери одиграли су девет утакмица, забележили добре резултате, а посебно су се истакли млађи пионири и петлићи Црвене звезде које са клупе предводе Марко Петровић и Милан Савковић и који су и званично постали јесењи прваци.

Омладинске селекције Црвене звезде и Графичара сусреле су се на мечу одиграном на теренима иза југа Маракане. Успешнији је Марко Неђић био од Милана Стегњајића, а резултат је на послетку гласио 5:0, иако су и бисери из наше филијале заиста показали добру игру. Редом су се у стрелце када је реч о омладинцима Црвене звезде уписивали Марко Стојановић, Огњен Мимовић, Мирко Николашевић, Павле Огњеновић и Марко Јанковић.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Партизан – 38 бодова, гол разлика 36:11

2. Црвена звезда (две утакмице мање) – 33 бода, гол разлика 42:12

3. Чукарички – 25 бодова, гол разлика 26:16

——

9. Графичар – 20 бодова, гол разлика 22:30

СТРЕЛЦИ: Матеја Бојовић (8 голова, Графичар), Марко Лазетић, Марко Ћурић, Марко Стојановић, Мирко Николашевић, Александар Кахвић (4 гола, Црвена звезда).

Упоредо са омладинцима, снаге су одмериле и кадетске селекције Црвене звезде и Графичара, а поново су црвено-бели били успешнији, али овог пута резултатом 3:1. Блистао је Јован Шљивић са два поготка, победу је потврдио Јован Мијатовић, а коначан резултат поставио Стефан Видаковић који је погодио за условно речено домаћина на овог меча.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Црвена звезда – 37 бодова, гол разлика 48:19

2. Војводина – 34 бода, гол разлика 46:10

3. Партизан – 33 бода, гол разлика 50:16

——

7. Графичар – 20 бодова, гол разлика 28:15

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (17 голова, Црвена звезда), Стефан Видаковић (9 голова, Графичар), Стефан Миладиновић (6 голова, Црвена звезда), Јован Шљивић (5 голова, Црвена звезда), Стефан Радујко (5 голова, Графичар).

Блистали су фудбалери Графичара на теренима иза југа Маракане и са 3:1 савладали Кабел. У стрелце су се уписивали Андрија Радуловић, Јован Митуљикић и Алексеј Голијанин.

И више него успешне су биле обе селекције наших млађих кадета и то на гостовањима. Црвена звезда је победила Оле резултатом 6:0, по два пута су погађали Далибор Лазић и Вељко Вукојевић, а победу су потврдили Огњен Мишић и Душан Жагар. Дечаци који наступају за Графичар су упркос голу заостатка и црвеном картону, успели да преокрену резултат против београдске Локомотиве и тријумфују са 4:1. Двоструки стрелац био је Амар Брунчевић, а погодили су још Димитрије Николић и Јован Василов.

Ефикасни су били црвено-бели пионири на теренима иза југа Маракане и са 4:0 савладали Бродарац. Голгетерску серију наставиоје Алекса Василић са два поготка, а испратили су га Василије Костов и Петар Поповић. Такође, распуцани су били и пионири Графичара који су савладали ОФК Београд у гостима са 4:1. Домаћи дефинитивно нису имали решења за Александра Микетића који је уписао хет-трик, а победу је потврдио Вук Бућковић.

Млађи пионири Црвене звезде су јесењи прваци, обезбедили су то још прошле недеље, али да су најбоља екипа у лиги константно доказују, па је савладан и Чукарички на гостовању са 2:0, а питање победника решио је високи нападач Алекса Дамјановић са два гола.

Још једна наша селекција постала је јесењи шампион, а реч је о петлићима Црвене звезде! Они су савладали екипу Нике резултатом 6:1, где су по два пута погодили Били Милвуд и Матеја Грбић, а по једном Филип Димитријевић и Милан Видић. Нажалост, петлићи Графичара поражени су од Телеоптика резултатом 1:0.

The post Звездини бисери – Млађи пионири и петлићи јесењи прваци appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment