Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвена звезда Грундфос – Раднички Крагујевац 28:29 (18:16)

Рукометаши Црвене звезде поражени су у „Шумицама“, у 11.колу групе А АРКУС лиге, у директном дуелу за плеј-оф, од Радничког из Крагујевца 28:29 (18:16) и пласман у плеј-оф свели у домен пуке теорије.

Поново је Звезда изгубила од Радничког у „Шумицама“ у одлучујућем мечу. Звезда је имала утакмицу у својим рукама, диктирала темпо меча у првом полувремену, имала предност до 50.минута, када је потпуно попустила и стигла до краха. За Црвену звезду је дебитовао Лазар Петровић, који је после бројних проблема, коначно заиграо у црвено-белом.

Добар почетак, континуирано вођство између једног и два гола разлике до средине полувремена, када је брзом серијом од три везана гола Звезда стигла до 14:10, а тренер тима из Крагујевца, Ђорђе Теодоровић, реаговао тајм-аутом. Раднички је успео да смањи минус у наставку, а Мирко Ђуровић сачувао два гола разлике пред полувреме, 18:16.

Мало по мало, Звезда је попуштала у игри, није користила ситуације за играчем више, игра је доста успорила, а притисак учинио своје. Раднички је искористио моментум, успео да серијом 3:0 стигне и до првог вођства 22:23, а Гемаљевића је на голу заменио Јелић. Успели су некако црвено-бели да се врате у меч, уложили велику енергију, а Жикица Милосављевић одлучио да не ротира, већ да поверење укаже шесторци која је преокренула резултат, (25:23). Велику прилику за +3 је пропустио Благојевић са крила у 48.минуту, у ситуацији са играчем више, преискусан је Дејан Златановић, бивши Звездин чувар мреже, прозрео је намеру Благојевића и унео велику дозу самопоуздања свом тиму, који је брзо стигао до потпуног преокрета серијом 4:0 и у 54.минуту имао 26:28. Матичић и Ђуровић су изједначили, Јелић донео прилику за предност, али Матичић у контри није успео да савлада Златановића, који је затим успео да заустави и ударац Хорвата. Станојев је погодио на другој страни, Раднички се одбранио и сачувао посед на десет секунди, што је значило победу – 28:29.

Виктор Матичић је био најефикаснији са 11 погодака, Мирко Ђуровић и Немања Вучићевић су постигли по 4.

Четири бода и утакмицу предности има Раднички у односу на Црвену звезду, а једна победа тиму из Крагујевца потврђује плеј-оф. Плеј-оф, у којем неће бити Црвене звезде четврту годину у низу.

У среду, Црвена звезда игра меч полуфинала Купа Београда против Синђелића у „Шумицама“ (17 часова), а у АРКУС лиги 4.децембра против Обилића.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – РАДНИЧКИ 28:29 (18:16)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 350. Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Николић (Лесковац). Искључења: Црвена звезда 8, Раднички 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 6(6), Раднички 5(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 6, Симић, Ненадић 1, Јовић, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 11(6), Благојевић 3, Лаковић, Кикановић, Вучићевић 4, Петровић 1, Атанасов. Тренер: Жикица Милосављевић

РАДНИЧКИ: Тубић 3, Продановић, Давидовић, Мутавџић, Добросављевић, Касаловић 2, Д.Петровић, Баруџић 8, Кнежевић 1, Утвић 5, Ђерић 1, Станојев 9(5), Маљевић, П.Петровић, Златановић. Тренер: Ђорђе Теодоровић

The post Црвена звезда Грундфос – Раднички Крагујевац 28:29 (18:16) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Bari 1991 нов 22, 2021 at 10:14

ukinite muški i ženski rukometni klub,to le čista farsa i brojno stanje u sportskom društvu!!!

Reply

Leave a Comment