Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Шљивић блистао у победи кадета

Кадети Црвене звезде славили су у занимљивом мечу против екипе Графичара резултатом 3:1 у оквиру 14. кола шампионата. Потпуно је доминирао Јован Шљивић и два пута погодио мрежу ривала, док је то једном учинио Јован Мијатовић, а резултат је пред сам крај меча смањио Стефан Видаковић.

Графичар – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Видаковић у 81. минуту за Графичар, а Шљивић у 33. и 54, Мијатовић у 61. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Л. Ђорђевић (Графичар), Л. Ђурић (Црвена звезда).

Графичар: Мијушковић, Милојковић, Радовић, Илић, Познановић, М. Ђорђевић (од 63. Мандић), Николић, Мајсторовић (од 46. Лазаревић), Л. Ђорђевић, Гојков (од 74. Влајић), Јовановски (од 67. Видаковић).

Црвена звезда: Беговић, Недељковић, Д. Ђурић, Ђокић, Вукичевић, Л. Ђурић, С. Миладиновић (од 55. Цветковић), Шљивић (од 63. Каришик), Бубањ, Радоњић (од 55. Мијатовић), Димитријевић.

Доста мирна игра виђена је на почетку меча од стране обе екипе. Изабраници Слађана Николића покушавали су кроз пас игру да стигну до казненог простора противника и тако створе прилику за гол, али је одбрана Графичара била довољно концентрисана. Прву озбиљнију прилику за гол имали су црвено-бели у 15. минуту. Радоњић је добро извео ударац из угла, највиши у скоку био је Бубањ који је сјајно шутирао главом у ближи угао, али је Мијушковић то ипак одбранио, те се резултат није променио. Седам минута касније, пробао је и Миладиновић ударцем са дистанце да повиси резултат, али је његов шут завршио у рукама расположеног Мијушковића.

У 33. минуту, изабраници Слађана Николића стигли су до вођства. Давид Ђурић је одлично ушао у средину и послао сјајну лопту за Јована Шљивића, ком није било тешко да погоди даљи угао гола и доведе црвено-беле до предности. Могли су и фудбалери Графичара до гола у два наврата, прво преко Гојкова, па потом и Познановића, али је Беговић био на висини задатка. У наставку су црвено-бели кроз пас игру контролисали дешавања на терену, па се до полувремена резултат није мењао.

Друго полувреме почело је у истом ритму као и први део игре. Изабраници Слађана Николића притискали су противника и пас игром покушавали да повисе резултат, што им је неколико минута касније и пошло за руком. У 55. минуту, Јован Шљивић је сјајним продором изборио позицију за ударац и још једном показао да је пред њим велика фудбалска каријера. „Опалио” је са ивице казненог простора, лопта је ушла право у рашље, а Мијушковић је парадом само улепшао овај фантастични гол.

Само шест минута касније виђено је ново узбуђење. Јован Мијатовић је, само што је ушао, успео да се упише у листу стрелаца. Након ударца из угла који је извео Шљивић, лопта је дошла до друге стативе где је највиши у скоку био управо Мијатовић, који је сјајним ударцем главом успео да погоди даљи угао гола Мијушковића и повиси резултат на 3:0 за изабранике Слађана Николића. Наставили су црвено-бели са нападима и након гола, али су фудбалери Графичара успели да смање након добре контре. Након дуге лопте Радовића, Видаковић се добро снашао у казненом простору, предриблао Беговића и смањио резултат. Пред сам крај меча, могао је Лазар Ђурић да увећа предност црвено-белих, али је његов ударац са ивице казненог простора завршио преко гола.

The post Шљивић блистао у победи кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment