Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Рукометашице поражене и у Новом Саду за крај јесењег дела АРКУС лиге

Црвена звезда је јесењи део АРКУС лиге завршила без победе. У 11.колу АРКУС лиге, Војводина је савладала Звездине рукометашице – 34:24 (16:9). Првенство се наставља 12.фебруара 2022.

Нису успеле девојке које са клупе предводи Славко Крњајац да парирају домаћој екипи, чији је тренер Радан Ровчанин, бивши тренер РК Црвена звезда и у омладинској школи нашег клуба, у последњем мечу јесењег дела АРКУС лиге.

Имале су у другом периоду другог дела игре црвено-беле неколико прилика да смање минус, али нису искористиле два седмерца и два покушаја са крила, и поред црвеног картона за Јовану Ристић, док је Војводина била сигурна на другој страни. Звезда је имала огроман проблем у реализацији у Новом Саду, уз чак четири промашена седмерца.

Брзо су Новосађанке стекле предност, повеле 4:1 до 5.минута, Црвена звезда покушавала одржи прикључак, што је успевало до 15.минута а тада је Војводина серијом 7:0 преломила утакмицу и повела 16:7. Четрнаест минута без гола Црвене звезде, практично цео други део полувремена, пост који је прекинула Тамара Ђурковић у 29.минуту, а Јелена Кострешевић на истеку времена погодила за 16:9 пред полувреме.

Истакла се у првом полувремену Невена Радојчић на голу Војводине са 11 одбрана, утакмицу је завршила са 19 одбрана и два седмерца. Звезда је остала без капитена Јоване Ристић, која је престрого добила црвени картон у 40. минуту, а велики проблем са реализацијом најбоље осликава да је Александра Митић први гол постигла у 41.минуту. Имале су црвено-еле прилику да се приближе у другом делу другог полувремена, али је на 23:16 Радојчићева одбранила два покушаја Александре Митић, затим Ивана Крћа са крила није била прецизна, а Радојчићева је одбранила и ударац са седам метара Тамаре Ђурковић. Ана Марија Вулић и Тамара Жарковић су донеле двоцифрену разлику Војводини, великих 10 голова (26:16), а то Звезда није успела да смањи у финишу. Два гола су примиле црвено-беле у за последњих 30 секунди, Кнежев је била бржа од сирене за коначних 34:24.

Пет голова Јелена Кострешевић, четири Иве Андрић, по три пута су биле прецизне Тамара Ђурковић и Ратка Шашић.

Наш тим очекује утакмица финала Купа Београда против Радничког са Црвеног крста, након чега ће Весна Бојковић и Славко Крњајац имати велики задатак пред собом у пролећном делу сезоне.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 34:24 (16:9)
Нови Сад, хала: СЦ „Слана бара“. Гледалаца: 100. Судије: Спасоје Колак (Крагујевац) и Спасоје Милошевић (Јагодина). Искључења: Војводина 12, Црвена звезда 6 минута. Црвени картон: Јована Ристић (Црвена звезда). Седмерци: Војводина 3(3), Црвена звезда 6(2).

ВОЈВОДИНА: Гутеша, Вулић 4, Чаушевић 4, Жарковић 9(2), Ловрић, Ђукић 2, Кнежев 1, Лазић 5, Ивошевић, Новосел, Величковић, Мијаиловић 4, Радојчић, Бошњак 3, Зечевић 2. Тренер: Радан Ровчанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Шашић 3, Петковић 2, Момчиловић 1(1), Ристић 2, Ђурковић 3, Ћорић, И.Крћа 2, Јелић, Сташић, А.Крћа, Ненадић, Видић, Митић 2, Кострешевић 5(1), Андрић 4. Тренер: Славко Крњајац

The post Рукометашице поражене и у Новом Саду за крај јесењег дела АРКУС лиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment