Пионирска селекција ККЖ Црвена звезда мтс, генерација девојчица рођених 2007. године и млађе, коју преводи тренер Ружа Карић, учествоваће овог викенда на турниру у Тивту.

Први новембарски турнир под називом „Sea stars basketball“ одржаће се 20. и 21.новембра у дворани „Жупа“ у Тивту. Уз наш тим и екипе организатора, домаће ЖКК „Sea stars“, на турниру учествују подгоричка Будућност и Олимп из Никшића, као и Зрињски 2010 из Мостара и Леотар из Требиња.

Црвено-беле девојчице се налазе у групи А заједно са екипама Будућности и Олимпа из Никшића. Први меч ће играти у суботу у јутарњем термину (9.30h) против Будућности, док ће се од 16.30 састати са Олимпом. У недељу су на програму утакмице за треће место (9 часова) и финале (11 часова).

Звездине девојчице ће редовном авионском линијом отпутовати за Тиват сутра у 18.55, док је повратак планиран за недељу вечерњим летом.

Црвену звезду ће на у Тивту представљати: Кристина Рађеновић, Наталија Маравић, Кристина Новаковић, Миња Крсмановић, Милица Тешић, Александра Аврамовић, Хана Петровић, Невена Ђурић, Ивона Гашевић, Ирина Контић, Ивона Маринковић, Јована Туцовић и Ана Жижић. Тренер: Ружа Карић.

Звездине пионирке су одлично започеле нову сезону, у којој бране титулу шампиона, коју су освајале у претходна три наврата. Сјајан увод је био освајање Меморијала Демшар у Новом Саду, а у прве четири утакмице остварене су четири убедљиве победе.