Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Поповић и Живковић одвели Звезду у осмину финала Купа Србије

Након репрезентативне паузе, обавезама у домаћим такмичењима вратили су се и фудбалери Црвене звезде. У оквиру 1/16 финала Купа Србије пулени тренера Дејана Станковића гостовали су на „Toyo Tires Арени“ екипи Инђије, актуелном лидеру Прве лиге Србије.

Инђија – Црвена звезда 0:1 (0:1)
(Р. Живковић 24`)

Када је у дуелу са чланом другог степена такмичења српског фудбала апсолутни играч утакмице голман Зоран Поповић, онда је у потпуности јасно да се игра пулена тренера Дејана Станковића ни на који начин не може оценити прелазном оценом. Једино што са овог гостовања у срцу Срема остаје у памћењу, то је првенац у црвено-белом дресу Ришаира Живковића и пласман у наредну рунду куп такмичења.

Прилично неорганизовано наши фудбалери су кренули у одбрану пехара који је освојен претходне сезоне. Уводни тренуци сусрета у потпуности су припали домаћину и само је срећа спасила црвено-беле пошто се већ на истеку 1. минута игре домаћи имали велику шансу, али се Ризнић спетљао када је изашао сам испред голмана Поповића. Минут касније Ђокић је опробао ударац са неких 15-16 метара искоса са десне стране, голмана наше екипе је већ био савладан, али је погодак спречила статива.

Играо се 5. минут сусрета када је већ поменути Ризнић непрописно стартовао над Ненада Крстичића у сопственом шеснаестерцу и судија Ивковић је оправдано показао на белу тачку. Одговорност је преузео Александар Катаи. Његов ударац у доњи десни угао голман Вукашиновић је зауставио.

Након неискоришћеног пенала црвено-бели су покушавали да стигну до гола домаћина, али се све и завршавало само на покушајима, док су фудбалери у зеленој опреми поново два пута угрозили нашу мрежу. Кукољ је у 11. и 14. минуту опробао ударац, али је Зоран Поповић био на висини задатка.

Коначно у 24. минуту Црвена звезда стиже до поготка. Одлично је Александар Катаи извео слободан ударац, лопту је на другој стативи дочекао Радован Панков који је главом вратио пред гол Инђије, где је фантастично реагова Ришаиро Живковић и мрежа Инђијаца се затресла – 0:1.

До краја првог дела игре виђена је нешто мирнија игра у којој су црвено-бели имали већу теренску иницијативу. Било је и неколико полуприлика, али се мрежа Вукашиновића није поново затресла. Треба истаћи прилику Ришаира Живковића у 30. минуту игре, али је лопта након ударца главом завршила тик поред леве стативе гола Инђије.

Треба напоменути да је сусрет током првог полувремена два пута прекидао судија Ивковић услед скандирања навијача нашег клуба који су изнели свој став поводом најаве скорашњег избора Ненада Бјековића на место председника Фудбалског савеза Србије.

Први минути другог периода игре протекли су у много бољој игри наших фудбалера. Имали су црвено-бели и неколико прилика, али Мирко Иванић, Александар Катаи и Ришаиро Живковић нису били прецизни у одлучујућим тренуцима.

Инђија је узвратила у 63. минуту када је Вукчевић шутирао, а Поповић успео да одбије лопту у корнер. Станковић је тада одлучио да освежи тим па су уместо стрелца Живковића и Катаија ушли Срнић и Бен. Шансу је добио касније и Вукановић.

Управо је Вукановић покушао главом у 75. минуту, али је Вукашиновић одбранио. Како се утакмица ближила крају тако је Црвена звезда оборала ритам и лопту држала у свом поседу. Домаћин је у 85. минуту имао велику шансу, Десанчић је покушао да дрибла, побегла му је лопта ка петерцу Црвене звезде, Вукчевић је био у дуелу са голманом Поповићем и пао је. Пенала није било, а Десанчић је шутирао право у груди Поповића, а Панков је расчистио опасност. Последњих пет минута Звезда се повукла у свој казнени простор.

Звезда је у 90. минуту имала добар покушај преко Срнића, али је његов ударац укортио данас сјајни Вукашиновић. У надокнади времена прилику је имао и Бен, али је био непрецизан. На крају минимална победа Црвене звезде 1:0 довољна за пролаз у осмину финала, али и уједно за бригу пред теже и важније утакмице.

Стадион: „Toyo Tires Арена“, Инђија
Судија: Марко Ивковић (Лајковац)
Жути картон: Вукајловић (Инђија)
Инђија: Вукашиновић, Игњатовић (од 58. Стојановић), Н. Ђурић, Ђокић, Недељковић (од 46. Десанчић), Ризнић, Плавшић, Вукајловић, Кукољ, Јовановић (од 46. Рађен), Жакула (од 46. Вукчевић)
Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Панков, Драговић (од 56. Дегенек), Родић (од 73. Гајић), Петровић, Крстичић, Живковић (од 64. Бен), Иванић, Катаи (од 64. Срнић), Павков (од 73. Вукановић)

(фото: Starsport)

Повезане вести

Leave a Comment