Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Убедљиви омладинци

Омладинци Црвене звезде савладали су екипу Графичара и више него убедљивим резултатом 5:0 у оквиру националног првенства. Изабраници Марка Неђића контролисали су дешавања на терену и потпуно заслужено уписали нова три бода. У листу стрелаца уписала су се чак петорица различитих фудбалера. Погађали су редом: Марко Стојановић, Огњен Мимовић, Мирко Николашевић, Павле Огњеновић и Марко Јанковић.

Графичар – Црвена звезда 0:5 (0:3)

Судија: Игор Ковачевић.

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Стрелци: Стојановић у 9, Мимовић у 18, Николашевић у 41, Огњеновић у 74. и Јанковић у 84. минуту.

Графичар: Василев, Петковић (од 60. Танг), Граоња, Пешић, Жакнић, Бековић (од 60. Митић), Брајић (од 8. Чолић), Рамовић, Бајић (од 60. Јанковић) , Лолић, Маринковић.

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић, Марић, Пантић, Мелентијевић, Видојевић, Бошковић (од 21. Милосавић), Стојановић ( од 46.Илић), Огњеновић, Бранковић (од 60. Никчевић), Николашевић (од 46.Јанковић).

Црвена звезда је од старта меча кренула доста агресивно и директно, па су потпуно заслужено изабраници Марка Неђића стигли до вођства већ у 10. минуту. Бранковић је упутио одличан центаршут у казнени простор након прекршаја, лопта је стигла до петерца, где је потпуно усамљен био Марко Стојановић ком није било тешко да главом лопту спроведе у мрежу. Већ у 18. минуту, црвено – бели стигли су до новог гола. Огњеновић је одлично послао лопту на другу стативу, где се нашао Мимовић који је одмах „опалио“ у први угао и тако дуплирао предност.

Наставили су да атакују на гол противника црвено-бели фудбалери и након другог гола, али је и Графичар имао своје прилике. Претили су домаћи у неколико наврата преко Чолића и Лолића, а управо Лолић је у 38. минуту имао најозбиљнију прилику да смањи резултат када је након добре контре избио испред гола Маринковића и „гађао“ даљи угао, али је талентовани чувар мреже рефлексном интервенцијом спречио да лопта заврши у голу. Само три минута касније, Мирко Николашевић је постигао трећи гол за црвено-беле. Павле Огњеновић је поново био у улози асистента, спустио је лопту за Николашевића, који се нашао „очи у очи“ са Василевим, и без већих проблема послао лопту у мрежу за убедљивих 3:0. Пред сам крај првог дела игре, Видојевић је имао прилику да повећа резултат, „пуцао“ је са дистанце у ближи угао гола, али је статива спречила да његов шут заврши у мрежи Василева, па се на паузу отишло са 3:0 за Звезду.

Друго полувреме, црвено – бели почели су идентично као и прво, покушавајући да кроз пас игру створе прилику за гол. У неколико наврата претили су Николашевић и Никчевић, који је ушао са клупе, али се резултат није мењао. У неколико наврата и Графичар је претио, али без озбиљнијих прилика. Најозбиљнију шансу у другом делу игре имао је Марко Јанковић у 69. минуту. Марић је послао дугу лопту пред гол домаћих, а Јанковић се одлично снашао и изборио за позицију, „гађао“ ближи угао, али је погодио стативу.

Само пет минута касније, Црвена звезда стигла је и до четвртог гола. Након одличне акције и много додавања, Пантић је упослио Огњеновића, а он се лепо ослободио чувара и погодио у ближи угао, за четврти гол екипе коју са клупе предводи Марко Неђић. Могао је и Никчевић да се упише у листу стрелаца у 85. минуту, када је добро шутирао са ивице казненог простора, али је Василев био концентрисан и то одбранио. Већ у следећем нападу, црвено-бели су стигли до новог гола. Никчевић је пробио по левом боку и добро шутирао, голман је само одбио лопту назад до Никчевића, који је послао лопту пред гол где се нашао Марко Јанковић ком није било тешко да спроведе лопту у празну мрежу и постави коначан резултат утакмице.

The post Убедљиви омладинци appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment