Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда међу 20 најефикаснијих европских клубова у историји

Црвена звезда је кроз своју дугу историју небројено пута учествовала у најелитнијем европском такмичењу, ма како год се оно звало, управо због тога спада у крем континенталног фудбала и међу 20 најефикаснијих клубова када је реч о мечевима Купа европских шампиона, Купа шампиона и актуелне Лиге шампиона.

Звездина величина се кроз дугу историју нашег клуба пре свега огледала у успесима који су прављени ван граница државе, пошто су се за навијаче и за све љубитеље фудбала – титуле у првенству подразумевале. Утисак је да је тако и данас, а ДНК млађих нараштаја бар када је у питању звездшатво се није променио, па и они тако резонују ствари када их посматрају кроз црвено-беле наочаре, исто као њихови очеви, деде, прадеде…

Уз све то, да би навијач Црвене звезде био задовољан, она је морала да игра „допадљив“ фудбал, а први синоним за то су дефинитивно голови. Када се све то стави у једначину, дође се до податка да је Црвена звезда међу 20 најефикаснијих клубова у најелитнијем европском такмичењу, јер смо кроз нашу историју постигли укупно 267 погодака. То нас котира на високо 18. место, са тенденцијом да већ наредне године покушамо да престигнемо Борусију из Дортмунда која је у овом тренутку постигла два поготка више од нас, а да се „чувамо“ од ПСЖ-а са 260 голова.

Када се погледа врх листе, неприкосновен је Реал Мадрид са 1001 поготком, прате га Бајерн Минехн (768), Барселона (655), Манчестер Јунајтед (529), Јувентус (468). На листи међу 20 клубова, иза нас је осим ПСЖ-а, још и ПСВ са 243 гола.

Наравно, Црвена звезда се налази у елитном друштву од 22 клуба који су у својој историји успевали да освоје Куп европских шампиона, Куп шампиона или Лигу шампиону, што нас несумњиво ставља у пол позицију када је реч о клубовима из региона у интерконтиненталном фудбалу. Интерконтинентални, јер смо и међу 29 клубова који су постали светски прваци!

The post Звезда међу 20 најефикаснијих европских клубова у историји appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment