Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Кадеткиње декласирале и Радивој Кораћ

Нова генерација, старе навике. Кадетска селекција ККЖ Црвена звезда мтс остварила је и трећу победу на старту нове сезоне убедљивим тријумфом над екипом Радивој Кораћ 86-58 (23-14, 24-14, 14-15, 25-15) у „Баскет Ситију“.

Иако је утакмица требала да буде одиграна у хали Радивој Кораћа договором два клуба замењена су домаћинства.

Селекција тренера Немање Планојевића је већ у првом периоду игре створила добру подлогу за даљи ток меча и предност, коју је повећавала. После првих поена са пенала Иване Ћосовић, уследила је серија 8-0 нашег тима, а Анђела Данић је тројком одбила налет и мини серију гошћи (16-11), Ана Милановић донела прву двоцифрену предност на утакмици, а Јелена Лазаревић поставила 23-14. У другом периоду игре Звезда се брзо одлепила и увела утакмицу у свој ток. На крају полувремена црвено-беле су биле у плусу 21 поен (47-28), а Радивој Кораћ је успео да трећи квартал реши у своју корист минималном разликом (14-15). У последњем кварталу све девојке које су добиле прилику су се уписале у стрелце, а Звездин плус је ишао до коначних 86-58.

Мина Ђурђевић је убацила 19 поена и ухватила 11 лопти, и са дабл-дабл учинком била предводник Звездиних стрелаца. Још једно запажено издање капитена Јоване Јевтовић уз нови дабл-дабл: 16 поена и 15 скокова. Дабл-дабл је остварила и Ана Милановић (13 поена, 12 скокова), а двоцифрен учинак са 15 поена имала је Ана Јованов.

Црвена звезда, Арт Баскет и Рас су непоражене екипе после три кола, а четврти противник екипи Немање Планојевића биће Срем, наредног викенда на шампионском месту, „Баскет Сити“.

ККЖ Црвена звезда мтс: Данић 4, Дракул 8, Зечевић 4, Милановић 13 (12ск), Прванов, Јованов 15, Матић 2, Вукша 1, Шћепановић 2, Јевтовић 16 (15ск), Ђурђевић 19 (11ск), Стојановић 2. Тренер: Немања Планојевић

The post Кадеткиње декласирале и Радивој Кораћ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment