Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Црвена звезда рутински против Земуна у заосталој утакмици Суперлиге

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Земун у заосталом мечу 3.кола Суперлиге на 25.мају – 17:7 (5:2, 2:2, 5:1, 5:2).

Трећи тријумф за екипу тренера Александра Филиповића, која је рутински савладала фењераша. Филиповић је искористио прилику да услед напорног темпа и јаког ритма мечева одмори Милоша Вукићевића, Душана Марковића и Ивана Басару, док је равномерно поделио минутажу Николи Рађену, Гаврилу Суботићу, Богдану Ђурђићу и Вељку Танкосићу, у тим се вратио и Марко Радовић, а прилику су добили Михаило Ивановић на голу, Родољуб Гајић и Александар Цветковић.

Практично су црвено-бели у првом делу првог периода игре стекли предност, коју су у наставку надоградили. Погађали су Ђурђић, Танкосић и Пјешивац, смањио Илић, а Милојевић и Тртовић донели 5:1, да би Ковачевић поставио 5:2 за крај првих осам минута. У другој деоници, видели смо голове Филипа Гардашевића и Марка Радовића на једној, док су за Земун погађали бивши ватерполиста Црвене звезде Александар Андрејевић и Митровић за 7:4.

Трећи квартал је донео и потврду победника; Гардашевић, Пјешивац и Танкосић су у серији погађали мрежу још једног бившег играча нашег тима, голмана Тановића, Андрејевић је за кратко прекинуо, а Пјешивац трећим голом и Марко Радовић поставили 12:5.

У последњих осам минута, Лука Перковић и Никола Јапунџић су били прецизни за Земун, а за Звезду Тртовић, Гардашевић, Милојевић два пута и за крај Родољуб Гајић, уз аплаузе његових саиграча, Звездине клупе и гледалаца за 17:7.

По три пута су били прецизни Вук Милојевић, Стефан Пјешивац и Филип Гардашевић, Вељко Танкосић, Душан Тртовић и Марко Радовић по два, погађали су Богдан Ђурђић и Родољуб Гајић.

Након пет кола наш тим има скор од три победе и два пораза. Црвену звезду за викенд очекује први „вечити дерби“ у сезони, а наредне среде и меч 2.кола Лиге шампиона против ОШЦ-а. Оба меча се играју на базену 25.мај.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЗЕМУН 17:7 (5:2, 2:2, 5:1, 5:2)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 50. Судије: Анђелић и Стефановић. Искључења: Црвена звезда 4, Земун 12. Петерци: Црвена звезда 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Ђурђић 1, Тртовић 2, Суботић, Милојевић 3, Пјешивац 3, Гајић 1, Рађен, Цветковић, Гардашевић 3, Радовић 2, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

ЗЕМУН: Тановић, Михаиловић, Јовић, Ковачевић, Перковић 1, Илић 1, Покрајац, Андрејевић 2, Алексић, Поповић, Тимотијевић, Митровић 1, Дмитровић, Јапунџић 2. Тренер: Вукота Вукотић.

The post Црвена звезда рутински против Земуна у заосталој утакмици Суперлиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment