Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Београд – Црвена звезда 28:28 (15:14)

Рукометашице Црвене звезде ремизирале су против Београда на дебију новог тренера Славка Крњајца и освојиле први бод у Суперлиги – 28:28 (15:14).

Виђена је утакмица која је оправдала сва очекивања, велика бора, пуно преокрета. Звездин тим је водио цело полувреме, затим је Београд у самом финишу првог полувремена повео, имао +4 у 45.минуту. Црвена звезда је успела да изједначи и поведе, буде ближа победи, али на крају је ремијем завршена последња утакмица 8.кола.

Доста добро је Црвена звезда ушла у меч, повела 2:4 уз три гола Александре Митић, а иста играчица је са седам метара донела и максималних три гола предности у 19.минуту – 7:10. У 13.минуту је црвени картон добила Тамара Ђурковић после дуела са пивотменом Београда, Маријом Илић, чини се престрого. Валентина Божиновић је у два наврата смањивала минус, да би Невена Тодоровски и Милица Пап изједначиле, а Пап је била бржа од сирене и успела да савлада Тамару Јелић за 15:14.

До 40.минута видели смо резултатски егал, када је Београд преко серијом 4:0 стекао четири гола разлике, (24:20). И тада су црвено-беле показале карактер. Пуних шест минута Београд није постигао гол, а Звезда успела да изједначи на 24:24, а имала је прилику и да поведе. Ушли смо у неизвесну завршницу, у којој се играло гол за гол, а Звезда имала предност. Марија Илић је зарадила треће искључење, али је њен прегруб старт над Јованом Ристић био за директан црвени картон. Пропуст су направили арбитри у 58.минуту, када је на црти већ примила лопту Ива Андрић и окренула се за ударац, али су показали тајм-аут!? Јелена Кострешевић је погодила за Звезду, Милица Пап поставила коначних 28:28. Обе екипе су имале прилику у последњем нападу да дођу до победе, али наш тим није упутио ударац, а Валентина Божиновић је преступила.

По седам голова су постигле Александра Митић и Јелена Кострешевић, играчица утакмице капитен Јована Ристић, Ратка Шашић и Тамара Петковић по четири, Ива Андрић два.

У наредном колу Звезда дочекује Наису.

БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 28:28 (15:14)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Бојан Даути и Урош Минић (Београд). Искључења: Београд 16, Црвена звезда 10 минута. Црвени картон: Тамара Ђурковић (Црвена звезда). Седмерци: Београд 7(6), Црвена звезда 6(4).

БЕОГРАД: Игњатовић 5, Савић 5, Нађ, Илић 1, Пап 10(6), Милосављевић, Бахун, Митровић, Божиновић 4, Шиндић, Јанковић, Кораћ, Тодоровски 3, Митровски, Тановић. Тренер: Ђурица Нађ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Шашић 4, Петковић 4, Момчиловић, Ристић 4, Ђурковић, Ћорић, И.Крћа, Јелић, А.Крћа, Ненадић, Митић 7(2), Кострешевић 7(2), Андрић 2. Тренер: Славко Крњајац.

The post Београд – Црвена звезда 28:28 (15:14) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment