Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Шампион се враћа на „место злочина“

Прошло је нешто више од пет месеци од како су стонотенисери Црвене звезде у зрењанинском „Медисону“ декласирали тада још увек званичног државног шампиона екипу Баната резултатом 4:0 и окитили се јубиларном десетом шампионском титулом у историји нашег клуба. Тачно 164 дана касније црвено-бели се враћају на „место злочина“ где ће у среду 27. октобра одмерити снаге са оба зрењанинска суперлигаша у заосталим мечевима 3. и 4. кола првог турнира елитног ранга српског стоног тениса.

Овога пута капитен Марко Јевтовић извешће делимично промењену екипу у којој, за разлику од месеца маја неће бити Жолта Петеа који је у међувремену појачао редове новосадског Радничког-1972, а тренер Иван Такач моћи ће још да рачуна на Николу Стругаревића и Звездиног интернационалца из Бахреина Мохамеда Абаса. И поред кадровских промена, воља, жеља и вера ће свакако бити исти као и те, већ толико помињане, мајске вечери.

У првом сусрету нове сезоне црвено-бели су са максималних 4:0 савладали у Новом Саду екипу Војводине, док су екипе Баната и Стенеса током првог турнира оствариле можда и неочекиване резултате. Српски вицешампион Банат поражен је у сусретима са екипама Пожаревца и нишког Железничара, а једини тријумф остварили су у дуелу са суботичким Спартак Инфостудом, док је екипа Стенеса остварила тријумфе против већ поменутих Железничара и Спартак Инфостуда, али и поражени од новог суперлигаша нишке Медијане.

Током претходне сезоне Црвена звезда се само једном састала са екипом Стенеса. У 4. колу прве фазе такмичења Марко Јевтовић и Никола Стругаревић су нашој екипи донели тријумф резултатом 4:1. Када је реч о дуелима против Баната, претходне сезоне их је било три. Први је припао Зрењанинцима 4:3, али су наредна два, која су и одлучила о освајачу шампионске титуле припала нашим момцима. У Београду је било 4:3, да би у већ помињаном сусрету Црвена звезда славила у последњем лигашком колу у Зрењанину са максималних 4:0.

Оба сусрета, Банат-Црвена звезда и Стенес-Црвена звезда на програму су у среду 27. октобра у зрењанинској хали „Медисон“, а само два дана касније у петак 29. октобра на програму је и вечити дерби против екипе Партизана.

(фото: volimzrenjanin.com)

Повезане вести

Leave a Comment