Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Шест голова омладинаца

Талентовани фудбалери који стасавају и уче у црвено-белој академији су у викенду за нама одиграли своје утакмице у оквиру својих шампионата, а ми вам доносимо резултате који су наши бисери забележили овог кола.

Јуниори Црвене звезде су блистали на теренима иза југа Маракане и показали сву своју распуцаност против Спартака у оквиру 11. кола првенства. Резултат је био 6:0, а меч су обележиле маказице Марка Стојановића, као и двоструки стрелац Павле Огњеновић, а осим њих су још погађали Урош Бранковић, Виктор Радојевић и Марко Јанковић за нови тријумф. Тиме су изабраници Марка Неђића остварили осми тријумф ове сезоне, а имају и две утакмице мање у односу на остале ривале. Омладинци Графичара убедљиво су савладали екипу Мачве са 6:2. Фудбалери Милана Стегњаића су поново приказали одличну игру и жељу за победом. Код наших бисера, најистакнутији је био Матеја Бојовић који је био двоструки стрелац, а посебно се истакао и Милан Бајић који је правим “пројектилом” матирао голмана противничке екипе. Осим њих, погађали су још талентовани Матеја Бачанин, Лука Маринковић и Игњат Брајић.

ТАБЕЛА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 11. КОЛО:

1. Партизан, 29 бодова, гол разлика 28:9
2. Црвена звезда, 24 бода, гол разлика 34:11
3. Чукарички, 19 бодова, гол разлика 22:14

—-

5. Графичар, 17 бодова, гол разлика 19:19

СТРЕЛЦИ: Матеја Бојовић (6 голова, Графичар), Александар Кахвић, Марко Лазетић, Марко Ћурић (4 гола, Црвена звезда), Михајло Милосавић, Марко Стојановић (3 гола, Црвена звезда).

Сениори Графичара су победили Тимок 1919 са 2:0 у оквиру 14. кола Прве лиге Србије. Водећи погодак за наш тим постигао је талентовани Андрија Радуловић на аистенцију Јована Митуљикића, а управо је асистент првог гола био стрелац другог поготка на мечу на асистеницију Николе Митуљикића. Изабраници Бошка Ђуровског су остварили још једну првенствену победу на свом терену и без примљеног поготка дошли до нова три бода.

ТАБЕЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 14. КОЛО:

1. Инђија, 35 бодова, гол разлика 30:11
2. Мачва, 28 бодова, гол разлика 18:12
3. Младост, 27 бодова, гол разлика 15:8

—–

13. Графичар, 13 бодова, гол разлика 21:20

СТРЕЛЦИ: Андрија Радуловић (5 голова), Илија Бабић, Никола Митуљикић, Дејан Видић,(3 гола).

Млађи кадети Црвене звезде су савладали Телеоптик са 5:0 у оквиру 12. кола лиге. Одличан меч одиграли су изабраници Уроша Урошевића и убедљивом победом дошли до нова три бода. Кроз пас игру су наши талентовани фудбалери долазили до последње трећине терена где су лако стварали шансе пред голом ривала. У листе стрелце на овом сусрету су се уписали Огњен Мишић и Вељко Вукојевић који су два пута затресли мрежу противника, док је Андрија Максимовић постигао један погодак директно из корнера за коначан резултат на мечу. Млађи кадети Графичара су изгубили од Бродарца резултатом 3:2. Фудбалери Лазара Јаничића су имали већи посед и на око били бољи ривал на терену. Иако су наши бисери имали два гола заостатка, показали су карактер и успели да поравнају резултат, али нису нису имали среће да забележе позитиван резултат на овом мечу. За наш тим погађали су Амар Брунчевић, после сјајног паса Луке Ђорђевића, и Стефан Гудељ на асистенцију управо стрелца првог гола Амара Брунчевића.

Пионири Црвене звезде су савладали екипу Олеа са 7:0 на теренима иза југа Маракане. Изабраници Милорада Вилотића су били више него убедљиви на овом мечу, а најистакнутији у тиму наших бисера били су Ђорђе Цветковић и Алекса Василић са по два поготка, а пратили су их још Василије Костов, Страхиња Стојковић и Лука Обрадовић који су се по једном уписали у листу стрелаца. Пионири Графичара су изгубили од Чукаричког са 2:0 на гостујућем терену. Изабраници Данила Тешића су играли веома борбено и имали велику жељу за победом, али упркос великом залагању на терену нису успели да остваре позитиван резултат.

Млађи пинори Црвене звезде нашег клуба су савладали Жарково са 7:0. Екипа Марка Петровића је одличну игру крунисали са чак седам погодака у мрежи противника. Најефикаснији су били су наши бисери Алекса Дамјановић и Лука Зарић са по два поготка, а у стелце су се уписали и Душан Јовичић, Димитрије Шарић и Ђорђе Вранић. Млађи пионири Графичара су савладали Рад на свом терену са 4:0. Плесали су на терену фудбалери Бојана Маћешића, имали посед, играли чврсто дефанзивно, лако долазили у завршницу и постизали голове. Лав Киш је био изузетно расположен на овом мечу те је постигао хет-трик, а мрежу ривала погодио је и Лука Јовановић.

Петлићи Црвене звезде су савладали ОФК Београд на гостовању са 3:0. Изабраници Милана Савковића су однели рутинску победу против јаког противника и забележи нова три бода. Голове за нашу екипу постигли су Милан Видић, Филип Димитријевић и Богдан Поповић. Импозантан податак јесте да су наши бисери за сада забележи осам победа што је максималан учинак, уз гол разлику 36:0. И поред велике иницијативе и контроле већег дела меча, изабраници Дејана Шиљковића ремизирали су са екипом Жаркова, а резултат је био 1:1. Једини стрелац у екипи наших бисера био је Филип Вуковић.

The post Звездини бисери – Шест голова омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE окт 25, 2021 at 18:53

HAHHA..ČUJ BISERI A NIKAD NISMO PRODALI IGRAČA IZ OMLADINACA NI ZA 100DIN..AJ MANI TE SE LJUDI..GROBLJE SVAKE GODINE ZIVI OD MLADIH IGRAČA KOJE PRODA ZA 5 ILI 10 MIL €..A KOD NAS BISERI IGRAJU NA SILU 3G I NA KRAJU ZAVRSE U MURU IZ SLOVENIJE

Reply

Leave a Comment