Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Нови Београд је ипак у овом моменту квалитетнија екипа

Након тријумфа у двомечу против италијанске РН Савоне и пласмана у групну фазу ЛЕН Лиге шампиона, ватерполисти Црвене звезде су у оквиру 4. кола Супер лиге Србије гостовали можда у овом моменту и најбољој европској ватерполо екипи, екипи Новог Београда.

ВК Нови Београд – БВК Црвена звезда 18:10 (5:3, 4:3, 3:2, 6:2)

Домаћа екипа је створила 5:1 у првом периоду, уз два гола Душана Мандића, али су Пјешивац и Ђурђић головима у финишу смањили на 5:3. Велика борба је виђена у другој деоници, гол за гол, затим су Ђурђић и Танкосић Звезду вратили у утакмицу, али су Мандић и Влахопулос у последњем минуту сачували +3 Новом Београду, 9:6.

Два брза гола екипе Александра Филиповића у наставку преко Марковића и Пјешивца за 9:8, али је поново Душан Мандић одбио Звездин налет, а бивши ватеролиста нашег тима Радомир Драшовић са два гола преломио меч, 12:8.

У последњем кварталу, умор је учинио своје, Звезда није могла да парира као у три четвртине, Перковић и Влахопулос су одвели меч у другом правцу. За Звезду су погаали Суботић и Танкосић други пут, а Грузијац Шушиашвили завршио утакмицу са два гола за коначних 18:10.

По два гола Танкосића, Ђурђића и Пјешивца у редовима Црвене звезде, која има меч мање. Утакмица против Земуна на програму је 3.новембра.

Наставља се паклен ритам, Звезду у среду очекује премијера у Лиги шампиона против Шпандауа на 25.мају, а затим дуел против Радничког из Крагујевца у 5.колу Суперлиге за крај октобра.

Базен: СЦ „11.април/Влахо Бато Орлић“
Судије: Раковић и Станојевић
Искључења: Нови Београд 12, Црвена звезда 4
Петерци: Нови Београд 2(2).
НОВИ БЕОГРАД: Г.Пијетловић, Рашовић 1, Мандић 4, Вучинић 2, Д.Пијетловић, Мартиновић, Јакшић 1, Перковић 1, Влахопулос 4(2), Драшовић 2, Жоао Педро, Шушиашвили 3. Тренер: Владимир Вујасиновић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Ђурђић 2, Марковић 1, Суботић 1, Милојевић, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Вукићевић, Гардашевић 1, Тртовић, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

Повезане вести

1 comment

Loki окт 24, 2021 at 00:34

Spremimo se za nerviranje i bes… drzava gurnula pare ne samo i u vaterpolo klub Partizan, te Novi Bgd i Radnički nego i u grobarski rukomet, hokej…mi izgubili od Novog Bgd 18:10 u vaterpolu i nas direktor rekao lepo: „Mi jednostavno ne mozemo igrati protiv klubova kojima je drzava dala i pare i bazene i sve besplatno, a mi nismo dobili ništa!“… Žikica Milosavljevic u rukometu proglasava Partizan favoritom za titulu, jer je kupio 9 igraca(!?), a mi cemo se boriti da sredinu tabele i beg od zone ispadanja!!!?? SD Crvena Zvezda ćuti, Terza i Čovic se beskičmenjački uvlace u dupe Vučiću iz ličnih razloga, a ovaj celu drzavu i kasu stavio na raspolaganje JSD Partizan… Navijači ćute… i imamo tretman gnjida…osim Ultra Copa…je li… Sledi nam težak kanal u svim sportovima barem dve godine, a najbrojnija i kobajagi najmoćnija navijačka armija bednoo ćuti…Gadi mi se!

Reply

Leave a Comment