Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Славље рукометаша у Каћу

Рукометши Црвене звезде Grundfos гостовали су у 6. колу „Групе А“ АРКУС лиге у Каћу екипи Југовића. Пулени тренера Жикице Милосављевића појачани недавно придошлим Драшком Ненадићем остварили су други везани тријумф на гостујућем терену.

Југовић Каћ – Црвена звезда Grundfos 24:26 (9:14)

Овог пута без драме до бодова, иако су поново прокоцкали високу предност црвено-бели, али су успели да се пре финиша обезбеде и мирно уђу у завршницу. Иако некомплетни, радује повратак на паркет Ивана Хорвата и повратнички деби Драшка Ненадић. Звезда је у Каћу била без помоћи Марка Крсманчића, Уроша Симића, док је ровит и Бошко Маринковић.

Мотивисан је био Југовић да прекине серију негативних резултата, појачан двојцем из Новог Пазара, Савом Славуљицом и Данијелом Радисављевићем. Звезда је до средине првог полувремена у два наврата имала прилику да се одлепи и материјализује стечену предност, али Кикановић није искористио напад, а затим је изгубио лопту. Оно што се показало као добитна комбинација јесте добра одбрана и Димитрије Јелић на голу, свели су противника на свега 5 голова до финиша. Звездина серија се поклапа са уласком и повратничким дебијем Драшка Ненадића, који је умногоме растеретио Мирка Ђуровића, и са два гола и асистенцијом у серији 5:0 допринео да у 24.минуту Звезда води 5:11. Пуних осам минута Југовић је био без гола, много лакше су до реализације долазили црвено-бели и имали прилику преко Матичића да и са убедљивијом разликом оду на одмор, али остало је 9:14.

Имали су изабраници Жикице Милосављевића сигурно вођство до 44.минута, Јелић је био сјајан, сакупио двоцифрен број одбрана, у два наврата бранио зицере, затим и Гемаљевић, али је уследио пад концентрације. Југовић је серијом 3:0 дошао на само гол минуса (19:20), али су прво Ђуровић и Лаковић, а затим Ненадић и Јовић одбили налет домаћина и осигурали предност, и испоставиће се победу. Четири гола предности била су довољна, иако су Милош Босанчић и Душан Мирић смањили минус до коначних 24:26.

Шест пута су погађали мету Мирко Ђуровић и Виктор Матичић, Драшко Ненадић је био на коти четири.

Овом победом Звезда се изједначила са Радничким из Крагујевца на четвртој позицији. За крај првог дела АРКУС лиге Звезду у четвртак очекује дуел против шампиона, екипе Војводине у „Шумицама“.

Дворана: „Храм“, Каћ
Гледалаца: 1.200
Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Николић (Лесковац)
Искључења: Југовић 4, Црвена звезда Грундфос 10
Седмерци: Југовић 5(5), Црвена звезда Грундфос 5(5).
Југовић Каћ: Миловановић, Кукић, Момчиловић 2, Драгољевић, Босанчић 4, Славуљица 3, Додер 3, Регодић, Кочић, Савић 1, Гаћиновић, Рудић 1, Роган 1, Мирић 7(5), Радисављевић 2. Тренер: Божо Рудић
Црвена звезда Grundfos: Ђуровић 6, Хорват, Ненадић 4, Јовић 3, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 6(4), Благојевић, Брети, Лаковић 3(1), Маринковић, Кикановић 3, Вучићевић 1, Шљукић, Атанасов. Тренер: Жикица Милосављевић.

Повезане вести

Leave a Comment