Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Раднички Ниш

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 45 минута дочекати екипу Радничког из Ниша на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 14. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да након голеаде у Лазаревцу против Колубаре у домаћем шампионату и ремија са Мидтјиландом у Лиги Европе наставе серију позитивних резултата.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Радничког смо до сада смо одиграли 115 утакмица. Тријумфовали смо 77 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник уз укупну гол разлику од 239:85 у корист нашег тима. Први меч смо одиграли 18. новембра 1951. године када је Црвена звезда савладала „Мераклије“ резултатом 2:0.

Последњи дуел између Црвене звезде и Радничког одигран је 13. фебруара ове године на „Чаиру“, а славио је наш тим са 1:0. Једини погодак за наш тим на том мечу постигао је Мирко Иванић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Продаја карата за дуел са Радничким је доступна онлајн путем, а сви навијачи ће моћи да купе улазнице на нашим благајнама данас до 18 часова, као и сутра на дан утакмице од 10 сати па све до почетка утакмице. Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце ће моћи да гледају директан пренос утакмице 14. кола, између Црвене звезде и Радничког 1923, на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 18 часова и 45 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији на табели са 29 бодова, а наши фудбалери су тријумфовали на девет мечева и ремизирали на два сусрета. Такође, црвено-бели имају две утакмице мање у односу на остале ривале у првенству. Црвена звезда је у претходној рунди Суперлиги Србије савладала Колубару у Лазаревцу са чак 7:1, а потом ремизирала са Мидтјиландом у Данској (1:1). Наш тим се тренутно налази на првој позицији у групи Ф у Лиги Европе са седам бодова и игра сјајно у другом по јачини такмичењу у Европи.

Раднички се налази на десетој позицији на табели са 14 освојених бодова, уз гол разлику 14:17. Славиле су „Мераклије“ на три сусрета против Напретка, Вождовца и Колубаре, док су ремизирали на пет сусрета и доживели пет пораза. На претходној утакмици Раднички је ремизирао са Војводином (1:1) на гостујућем терену, а једини погодак постигао је Лазар Арсић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Радничког је Миљан Шкрбић са шест погодака, а овај центарфор је из Зрињског дошао у Ниш. На листи стрелаца прате га предњи везни Стефан Митровић са три гола, а потом и бивши фудбалер Црвене звезде Филип Касалица, као и Никола Вујадиновић штопер Радничког који су постигли два поготка. Са две асистенције десни бочни нападач Бранислав Томић је први на листи асистената који је из Новог Пазара овог лета појачао Раднички. Такође, опасност у нападу у Радничком представљају још Борко Дуроњић и Лазар Арсић. Од познатијих имена у Радничком треба поменуту бившег чувара мреже нашег тима Дамира Кахримана и дефанзивног везног фудбалера Александра Ковачевића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 14. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Радничког биће Никола Радаковић. Поред аут линија помагаће му Светозар Живин и Никола Ријавец. Четврти арбитар биће Момчило Марковић, делегат меча Бранислав Пандуров, а у ВАР соби седеће Милош Милановић и Јован Грујић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Четвртак:

– Напредак – Нови Пазар 1:1

Петак:

– Радник – Вождовац
– Чукарички – Пролетер

Субота:

-15:00 Младост – Колубара
-17:00 Спартак – Металац

Недеља:

-13:30 ТСЦ – Партизан
-17:00 Војводина – Раднички 1923

The post У сусрет противнику – Раднички Ниш appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment