Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „И даље све зависи од нас“

Црвена звезда је ремизирала против Мидтјиланда у Данској (1:1) и на тај начин задржала прво место у групи Ф са укупно седам освојених бодова. Утиске након меча изнео је шеф стручног штаба нашег тима – Дејан Станковић.

Сигуран сам и задовољан резултатом. Утакмица јака, отворена, тврда, права такмичарска. Имао је домаћин своје шансе, баш као и ми. Мислим да је резултат на крају праведан. Једно лепо вече, видели смо много лепих ствари на терену, али и ствари које треба да поправимо. Знамо против кога смо играли, екипа која је млада и талетована. Идемо кући са позитивним резултатом – почео је Станковић.

Одговорио је млади стручњак на питање о реванш мечу на стадиону „Рајко Митић“ који је заказан за две недеље.

– И нама је требала победа, са тријумфом смо могли сигурно да кажемо да идемо у други круг. Очекује нас меч на нашем стадиону. И даље смо први и ми се питамо. Неће нам бити лако и можда чак буде теже у Београду него овде, али надам се да ће се неки момци вратити у тим и пре свега радујем се једној правој такмичарској утакмици. Не знам шта мисли тренер ривала, али може да буде задовољан његовим играчима. Има ту доста фудбалера који су таленти, а притом су јако млади. Сигурно да је искуство, као и предност домаћег терена на нашој страни. Већ сада знамо како ћемо са Мидтјиландом. За мене стварно пријатно изненађење као екипа. Ми се и даље питамо јер смо први и од нас зависи доста. Ако наравно будемо наставили са оваквим односом и концентрисаном игром.

Није могао да сакрије незадовољство после ремија Дејан Станковић, као и жал за пропуштеном приликом нашег тима у финишу утакмице.

Много ми је зао због ремија. На резултату 1:1, колико год да је била отворена утакмица имали смо лопту и ситуацију један на један са голманом, а морали смо то да решимо. Утакмица је већ иза нас, са позитивним резултатом се враћамо у Београд. Могло је боље, примили смо гол 78. минуту, а жао ми је много јер би са девет бодова било много лакше у три преостале утакмице. Знамо шта нам је чинити, каква је математика, за сада се ми питамо – рекао је Станковић.

Похвалио је тренер нашег тима стрелца јединог поготка за наш тим – Мирка Иванића.

-Мирко је одиграо феноменалну утакмицу, покрио је три места током 90 минута имао је самопоуздања. Био је прави Мирко Иванић, одиграо је утакмицу за десет. Онда наравно да ти дође и гол као чин заслуге јер си оставио све као и остали играчи, али за Мирка могу да кажем да је данас био онај стари.

Причао је Станковић о искуству које играчи добијају сваком европском утакмицом.

– Што се тиче искуства радимо на томе и свака утакмица је једно искуство више за све нас. Задњих 20 минута све што је имао тренер Мидтјиланда је ставио у напад, брзи играчи, јаки под константним притиском. Тражим од играча само да се не разбијемо, да останемо ми. Ако треба да трпимо, трпећемо притисак, никакав проблем. Видели смо да на сав тај притисак да смо имали још једну лопту да дамо гол. То доказујемо да умемо да трпимо, а и да умемо да казнимо.

Презадовољан је био Станковић приступом свих играча на терену, а још једном је нагласио квалитет нашег вечерашњег ривала.

Какав ће бити Мидтјиланд знали смо одакле прети опасност. Нисмо могли да играмо са четворицом позади, јер доста добро нападају простор. Морали смо да покривамо, како човек човека тако и зонски, нарочито лопте иза леђа. Није лако играти под константним притиском, момци који су играли дали су све од себе, али некад ти треба мало тежине напред да задрже неку лопту да би могли да одморе. Успеш да одбијеш пет напада, али шести већ можда прође лопта. Играчи нису машине да под константним притиском не направе ниједан једини кикс. Презадовољан сам, поготово са Родићем, Гобељићем тешки противници су им били. Срнићем прво полувреме, Крстичићем кад је ушао, Канга је био перфектан првих 25 минута после тога две до три неизнуђене грешке, па се поново издигао. Бен је дао све од себе, као и Фалко колико је могао, Диони са једним тренингом. Одиграо је 40 минута са једним тренингом у последње две недеље. Кадровски проблеми се у неком тренутку осете, али некукамо идемо даље – закључио је Станковић.

The post Станковић: И даље све зависи од нас appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment