Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоШах

Никола Калинић „појачао“ Шаховски клуб Црвена звезда

Кошаркаш Црвене звезде и репрезентативац Србије Никола Калинић решио је да уђе у тајне шаховске игре и то где друго него у братском Шаховском клубу Црвена звезда.

Калинић воли да игра шах, а како би још више поникао у тајне ове мисаоне игре одлучио је да се посвети томе, па слободно време проводи учећи финесе од велемајстора из ШК Црвена звезда.

– „Познато је да смо ми клуб који увек жели да постигне што боље резултате и да су испред нас увек високи циљеви. А да бисмо остварили те високе циљеве, потребни су нам и високи играчи. Зато сарађујемо са Николом Калинићем, младим шаховским талентом. Велико нам је задовољство што смо наше редова појачали овако свестраним играчем“, нашалио се председник клуба Александар Срећковић Кубура и додао:

– „А сад, шалу на страну, заиста смо срећни што смо могли да подржимо Николу, нашег колегу из кошаркашког клуба и изузетном кошаркашу, репрезентативцу Србије, да учини напредак и додатно унапреди своју шаховску игру. Никола воли шах, често га игра и надамо се да су му били од користи савети и сугестије наших шахиста.“

– „А никад не реци никад, можда ћемо једног дана, уместо под обручима, Николу Калинића гледати у Звездином адресу за шаховском таблом.“, изјавио је председник ШК Црвена звезда Александар Срећковић Кубура.

(извор/фото: telegraf.rs)

Повезане вести

Leave a Comment