Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Лига шампиона у Београду!

Ватерполисти Црвене звезде ремизирали су са Савоном у реванш мечу 3.кола квалификација за ЛЕН Лигу шампиона на 25.мају – 11:11 и одбранили предност из првог меча, чиме су обезбедили пласман у групну фазу најелитнијег такмичења!

После 9:8 у Савони Звездини момци су одиграли још једну јаку, тешку утакмицу, посебно за навијаче, али су наставили са европским успесима. После полуфинала Еврокупа протекле сезоне, 14 утакмица у Лиги шампиона нас очекује у текућој сезони, чиме ће се поставити клупски рекорд по броју европских утакмица у једној сезони – најмање 19.

Црвена звезда је остварила и велики резултат за српски ватерполо, пошто је пласманом нашег тима у групну фазу Србија добила и трећег представника, уз Нови Београд и Раднички из Крагујевца, и једина је држава са тим успехом.

Није могло без драме, али уз подршку испуњених трибина и сјајну атмосферу превазишла се свака препрека. Имали су изабраници Александра Филиповића прилику да у раној фази утакмице обезбеде мирну завршницу, али је успела Савона да се врати у игру.

Звезда је била без Марка Радовића и другог голмана Дарка Алексића, док се у екипу Савоне се вратио најбољи стрелац Андреа Фондели, после два меча суспензије. И разлика у реализацији је била приметна.

Прва четвртина је била веома ефикасна, отворио је пројектилом Гаврил Суботић, али је Лоренцо Бруни донео изједначење већ у следећем нападу, а Небојша Вушковић искористио играча више и погодио за  преокрет (1:2). Ношени подршком са трибина црвено-бели су заиграли како знају, подигли степен одбране на виши ниво, и у последња три минута покренули серију. Басара је изједначио у ситуацији са играчем више, Танкосић погодио за 3:2, а Гардашевић за 4:2, такође уз играча више, за крај првог периода игре.

Велику прилику на старту друге четвртине имао је Вук Милојевић у контри. Сам је избио испред Франческа Масара, покушао да га исфинтира, али није насео Масаро и зауставио је ударац златног јуниора. Звезда је имала још једну прилику да увећа вођство, пре него што су Суботић другим голом, а затим и Пјешивац продужили серију на 5:0 и Звезди донели 6:2 три минута пре полувремена. Уследио је драстичан пад концентрације, који је искористио Андреа Фондели са три везана гола, прекинуо пост од скоро осам минута без гола своје екипе и вратио Савону у игру пред полувреме, 6:5.

Искусна екипа Савоне је осетила Звездин пад у игри, били су у налету када је Јоки погодио за 6:6 и велики повратак у меч. Између два гола Стефана Пјешивца прошло је десет минута, али је средњи бек Савоне Лоренцо Бруни у два наврата матирао Мишовића у ситуацији са играчем више, па је екипа Алберта Анђелинија била у егалу пред последњи квартал, 7:8.

И још једном су показали карактер, који је велики квалитет екипе Александра Филиповића. Вељко Танкосић је изједначио, анулирао је Фондели на другој страни, а затим новом бомбом Гаврил Суботић погађа за шесто изједначење на мечу, 9:9. Публика је била на ногама, то се осетило и у базену, везани голови Танкосића и Ђурђића за 11:9 три минута пре истека времена. Савона је кренула на све или ништа, имали су и два играча више, али је Мишовић био сигуран на голу. У последња два минута Јоки, а затим и голман Николо Да Ролд погодили су за коначних 11:11, али су сачували лопту црвено-бели у последњем нападу и славље је могло да почне.

Гаврил Суботић и Вељко Танкосић су стрелци три гола, два пута је био прецизан Стефан Пјешивац, по једном Иван Басара, Филип Гардашевић и Богдан Ђурђић.

Црвена звезда ће се такмичити у групи Б, где се налазе и Про Реко, Југ, ОСЦ из Будимпеште који је био успешнији од Солнока у плеј-офу, Марсеј нашег Андрије Прлаиновића, немачки Шпандау Берлин и Васпо Хановер и румунска Стеауа.

Први меч је на програму наредне недеље, 26.октобра, када на 25.мај стиже Шпандау 04 Берлин.

Спортско друштво Црвена звезда честита Ватерполо клуб, играчима, тренерима и менаџменту на великом успеху и жели пуно среће у Лиги шампиона и наставку сезоне.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – САВОНА 11:11 (4:2, 1:3, 2:3, 4:3)
Београд, базен: СРЦ „25.мај/Милан Гале Мушкатировић“. Гледалаца: 300. Судије: Андреј Франуловић (Хрватска) и Давид Гомез (Шпанија). Играч више: Црвена звезда 6(4), Савона 11(4). Два играча више: Црвена звезда Црвена звезда 2(1), Савона 2(1). Петерци: Савона 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 3, Милојевић, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Вукићевић, Смиљевић, Гардашевић 1, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

САВОНА: Масаро, Роки, Пачалијев, Вушковић 1, Молина, Рицо, Калдијери, Бруни 3, Кампопјано, Фондели 4(1), Јоки 2, Мариконе, Да Ролд 1. Тренер: Алберто Анђелини.

The post Лига шампиона у Београду! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment