Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Ратничка победа Црвене звезде мтс у дербију са Олимпија Цедевитом 79-64!

Кошаркаши Црвене звезде мтс окончали су изузетно тешку недељу победом у 4.колу АБА лиге јтд над Олимпија Цедевитом резултатом 79-64 (17-24, 23-15, 16-16, 23-9).

Најефикаснији код црвено-белих који сада имају скор 3-1 били су Холинс и Митровић са по 13 поена, али су меч обележили и Никола Калинић, који је убацио три врло важне тројке и имао 12 скокова, одлични Кузмић (10п и 11 ск) и Никола Ивановић, који су доминирали последњом четвртином.

Утакмица у хали “Александар Николић” још једном је показала од каквог материјала је направљена овосезонска екипа која се и поред чињенице да је без неколико важних играча већ недељама, изморена низом од чак 7 утакмица у 17 дана, успела да се издигне након лошег почетка и добије изузетно важну утакмицу.

Довољно је поменути да је гостујући тим Олимпија Цедевите водио током првог полувремена чак са 16 поена предности, али су црвено бели успели тај дефицит да стигну и престигну у финишу полувремена на крилима Николе Калинића, који је поново показао колико је важан за овај тим Црвене звезде. Није га ишао шут за два два поена (0/10), али је радио све остало што је његовом тиму било потребно и на крају сакупио 11 скокова и 5 асистенција!

У наставку гости су поново боље отворили четвртину серијом 9-2 за вођство 42-48, али су црвено бели и то стигли чврстом одбраном.

Када су при резултату 61-60 направили серију 10-1 и повели по први пут са двоцифреном предношћу, било је јасно да бодови остају у Београду. У тој последњој четвртини напад су “вукли” Ивановић и све бољи и бољи Кузмић, који је на крају завршио са дабл-дабл учинком 10 поена и 11 скокова.

Честитке за овај тријумф заслужују сви јер је ова утакмица против врло неугодног ривала, који је прошле сезоне озбиљно намучио црвено-беле, дошла мање од 48 сати након меча у Москви и тешке утакмице са ЦСКА.

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 6, Ускоковић, Давидовац 6, Митровић 13, Лазић, Калинић 11 (12ск), Добрић 8, Холинс 13, Симоновић, Ивановић 12, Кузмић 10 (11ск).

Црвена звезда наредни меч игра у петак у Београду против берлинске Албе, а наредни дуел у АБА лиги очекује их већ у недељу против екипе Морнара у Бару. Након тога поново два меча у дуплом колу против Монака у Монте Карлу и Арманија у Милану.

The post Ратничка победа Црвене звезде мтс у дербију са Олимпија Цедевитом 79-64! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE окт 18, 2021 at 11:24

KAKAV JE KRALJ IVANOVIĆ,KAKVA ENERGIJA I PROFESIONALNOST..A EMOCIJA KOJU JE POKAZAO JE ZA RESPEKT..TOLIKO SE NIJE RADOVAO NI KAD IGRAO ZA MILOVE USTAŠE..POHVALE I ZA KUZMIĆA

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 18, 2021 at 11:22

SVAKA ČAST..POHVALE ZA BORBENOST,AGRESIVNOST I TIMSKU IGRU

Reply

Leave a Comment