Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели савладали Обилић

Након три уводна првенствена пораза и коначно првог тријумфа у претходној такмичарској рунди над екипом Новог Пазара, која је у међувремену поништена због одустајања новопазарске екипе од такмичења, рукометаши Црвене звезде Grundfos гостовали су у дворани УСЦ „Вождовац“ на Бањици где су у градском дуелу одмерили снаге са екипом градског ривала Обилића.

Обилић – Црвена звезда Grundfos 22:23 (12:16)

Головима Илије Сладића у прва два минута игре рукометаши Обилића на старту меча водили су са 1:0 и 2:1 и уједно је то била једина предност коју су домаћи рукометаши имали на овом сусрету. До прве предности црвено-бели су стигли у петом минуту голом Виктора Матичића (2:3) и ту предност више нису испуштали. Домаћин је у два наврата успевао да стигне до порвнања резултата, а пулени тренера Жикице Милосављевића до најубедљивије предности у првом делу игре стигли су поготком већ поменутог Виктора Матичића и 23. минуту када су дошли до четири поена предности – 9:13. Ту предност црвено-бели су задржали и до краја првих 30 минута игре и на одмор се одлази резултатом – 12:16.

Најубедљивију предност у наставку игре рукометаши Црвене звезде имали су у два наврата, а та предност је износила шест голова разлике. Након гола Бошка Маринковића у 48. минуту сусрета за предност од 15:21, рукометаши Обилића заиграли су знатно боље па су за свега пет минута игре успели да предност наших рукометаша сведу само на гол заостатка 20:21.

Ипак, екипа тренера Жикице Милосављевића у самом финишу сусрета успева да стигне до два нова поготка преко Немање Вучићевића и Уроша Симића, тако да су рукометаши Обилића Бојан Радивојевић и Илија Сладић успели само да поставе коначних – 22:23.

Најефикаснији играч сусрета је био рукометаш Обилића Илија Сладић који се 12 пута уписивао у листу стрелаца, а у редовима наше рукометне екипе истакли су се Виктор Матичић са седам и Немања Вучићевић са четири поготка.

У наредном 6. колу „групе А“ АРКУС лиге, рукометаши Црвене звезде Grundfos гостују у Каћу екипи Југовића.

Дворана: УСЦ „Вождовац“
Гледалаца: 250
Судије: М. Боричић; Д. Марковић
Делегат: Иван Мандић
Седмерци: Обилић 6/6; Црвена звезда 6/7
Искључења: Обилић 10 мин.; Црвена звезда 14 мин.
РК Обилић: Г. Радовић (кап.), П. Жујовић 1, У. Савић 1, М. Топаловић 3, П. Једоксић, П. Цвијетић, Н. Гојковић, Н. Јестровић, М. Теодоровић, Ф. Дражић, Б. Јовановић 1, Б. Радивојевић 2, А. Антић, И. Ивошевић 1, С. Шапоњић 1, И. Сладић 12.
МРК Црвена звезда Grundfos: М. Ђуровић 1, У Симић 1, Н. Јовић 2, Ј. Гемаљевић, Ђ. Мајес (кап.), Д. Јелић, В. Матичић 7, М. Благојевић, М. Крсманчић 2, Д. Брети, Р Лаковић 2, Б. Маринковић 2, Л. Кикановић 2, Н. Вучићевић 4, М. Шљукић, А. Атанасов.

– Табела „групе А“ АРКУС лиге:
1. Војводина (Нови Сад) 8
2. Металопластика (Шабац) 6
3. Динамо (Панчево) 6
4. Раднички (Крагујевац) 4
5. Обилић (Београд) 2
6. Црвена звезда Grunfos (Београд) 2
7. Југовић (Каћ) 2
8. Нови Пазар (Нови Пазар) одустали од такмичења

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment