Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши Црвене звезде победнички прошли кроз Љиг

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и трећу победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги Србије. На гостовању у Љигу савладали су Спартак 3:0 (25:18, 25:21, 25:22).

Још један изазов у лиги изабраници тренера Игора Жакића решили су у своју корист. Била је то тврда утакмица од првог до последњег минута. Прва два сета протекла су у лаганој доминацији Звезде.

Црвено-бели су боље отворили меч, у свим сегментима игре осим у сервису, направили су осам сервис грешака, али су то успели да надоместе храбром и одговорном игром. У другом сету црвено-бели су искористили сервис грешке ривала наметнули свој ритам и стигли до вођства 2:0. У последњем периоду домаћи одбојкаши су заиграли на све или ништа, сет увели у егал завршницу, али у кључном моменту Звезда је резултат преломила у своју корист и забележила трећи узастопни тријумф у сезони.

По завршетку утакмице Игор Жакић, тренер Црвене звезде, се осврнуо на издање свог тима.

Утакмица је била тврда, тешка јер је Спартак познат по добрим партијама на свом терену. Тако је било и овај пут. Упркос слабијем сервису на старту меча, успели смо да одиграмо добро, наметнемо своју игру, прва два сета решимо у своју корист и стигнемо до предности 2:0. У последњем периоду игре је виђено мало више драме. Спартак је играо растерећеније, али смо контрама правили равнотежу и стигли до победе. Драго ми је што је све решено у три сета – био је први коментар Игора Жакића. Стратег црвено-белих је задовољан 100% учинком свог тима у прва три кола, али истиче да је лига дуга и да има још доста да се игра.

Три од три лепо звучи, али рано је да прејудицирамо неке ствари. Лига је дуга, идемо корак по корак, из меча у меч. Трудимо се да растемо из кола у коло, да напредујемо како такмичење одмиче. Већ у уторак нас очекује нови изазов, овога пута у Куп Србије. Верујем да ћемо успети да опоравимо играче у недељу и да будемо спремни за изазове који нас очекују у следећих седам дана – закључио је Жакић.

Црвено-бели ће у наредних седам дана одиграти два важна меча. У уторак од 20.30 у осмини финала на Бањици дочекују Борац из Параћина. Већ у недељу од 18 сати на истом месту угостиће вечитог ривала Партизан у 4.колу Суперлиге Србије.

The post Одбојкаши Црвене звезде победнички прошли кроз Љиг appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment