Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти славили у Италији. Лига шампиона је на дохват руке

У првом сусрету плеј-офа за пласман у групну фазу ЛЕН Лиге шампиона ватерполисти Црвене звезде гостовали су у италијанској Савони. Екипа тренера Александра Филиповића одиграла је фантастичан меч против РН Савоне и у Београд се црвено-бели враћају са голом предности.

РН Савона (Италија) – БВК Црвена звезда (Србија) 8:9 (1:1, 2:3, 2:1, 3:4)

Веома битна победа црвено-белих у дуелу против трећепласиране екипе Серије А, у утакмици у којој су и поред нинуса од два гола успели да преокретом дођу до предности. До финиша смо гледали узбудљиву и изједначену борбу када је Иван Басара са два гола донео донео превагу и победу нашем тиму.

Чврст почетак меча и прва четвртина у глобалу. Видели смо шест искључења и два гола. Средином првог периода капитен Милош Вукићевић је донео предност нашем тиму, али је Небојша Вушковић изједначио на уласку у последњи минут. Звезда је имала играча мање у последњем нападу, али је одбранила гол.

Друга деоница је донела преокрет. Савона је преко Грате и Вушковића брзо дошла у предност, да би црвено-бели заиграли доста бољу одбрану која је донела и резултат. Вељко Танкосић је искористио играча више и смањио на 3:2, да би Иван Басара и Гаврил Суботић донели преокрет и 3:4 Звезди на полувремену.

Веома расположен је био репрезентативац Црне Горе, Небојша Вушковић. Тесна борба у трећем периоду игре, није било голова до последња два минута, када је Которанин у два наврата донео изједначење Савони. Погодио је за 4:4, узвратио његов репрезентативни саиграч Богдан Ђурђић другим голом за 4:5, а Вушковић био прецизан у ситуацији са играчем више и четврти пут био стрелац био стрелац 40 секунди пре краја за 5:5. Савона је поново имала играча више у последњем мечу, али поново су се одбранили изабраници Александра Филиповића.

Последњи квартал је донео и расплет и највише узбуђења. На самом старту последњих осам минута Валерио Рицо је погодио за 6:5, али је Ђурђић у последњим секундама искористио играча више за 6:6. На идентичан начин је Јоки поново погодио за вођство свог тима (7:6), а затим је уследила фуриозна завршница Црвене звезде. Вук Милојевић је изједначио, а Иван Басара са два везана гола донео Звезди пресудних 7:9. Гаврил Суботић је зарадио треће искључење у последњих десет секунди, а Матео Јоки својим другим голом смањио заостатак своје екипе реванш и поставио коначних 8:9.

Иван Басара је био и најефикаснији са 3 гола, Богдан Ђурђић је погодио два пута, Милош Вукићевић, Вељко Танкосић, Гаврил Суботић и Вук Милојевић по једном.

Црвена звезда је у предности пред реванш и има велики прилику да поново наступи у најелитнијем такмичењу и донесе Србији три представника у Лиги шампиона. Реванш меч је на програму у среду, 20.октобра на 25.мају.

Базен: „Карло Занели“
Гледалаца: 200
Судије: Радослав Ковижна (Пољска) и Микиел Зварт (Холандија)
Играч више: Савона 11(3), Црвена звезда 10(4).
РН Савона: Масаро, Роси, Пачалијев, Вушковић 4, Молина, Рицо 1, Калдијери, Бруни, Кампопјано, Ђованети, Јоки 3, Да Ролд. Тренер: Алберто Анђелини
БВК Црвена звезда: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 2, Марковић, Суботић 1, Милојевић 1, Пјешивац, Басара 3, Рађен, Вукићевић 1, Смиљевић, Радовић, Алексић. Тренер: Александар Филиповић

– Парови плеј-офа ЛЕН Лиге шампиона:
Јадран Сплит (Хрватска) – ХАВК Младост Загреб (Хрватска) 14:7
Солнок Дожа (Мађарска) – ОСЦ Будимпешта (Мађарска) 6:15
РН Савона (Италија) – БВК Црвена звезда (Србија) 8:9
ЦН Барселона (Шпанија) – АН Бреша (Италија) 13:17

Повезане вести

Leave a Comment