Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Можда се међу њима крије ново појачање КК Црвена звезда мтс?

Све смо ближи почетку НБА лиге. Прве утакмице заказане су за 19. октобар, а оно што је битније за овдашње навијаче јесте чињеница да су многи играчи остали без уговора. Од раније је познато да наш клуб тражи појачања на позицији центра с`обзиром да тренер Дејан Радоњић тренутно рачуна само на Огњена Кузмића, док Мајк Цирбес који је тренутно ван строја због вируса COVID-19 има уговор са нашим клубом до краја календарске 2021. године.

Услед свега наведеног занимљиво је видети који играчи на позицији центра нису прошли последњу селекцију у најјачој кошаркашкој лиги света и који би ускоро могли да крену пут „Старог континента“.

Од класичних центара, отказ су добили: Џејмс Бенкс из Њу Орлеанса, Џеј Хуф из Вашингтона, Орландо Меџик се одрекао Џеремаје Тилмона, Атланта није заитересована за услуге Џалила Окафора, Чикаго је отупстио Даниела Отура, а Џон Таске није пронашао своје место Орланду.

Од поменутих имена без икакве дилеме најпознатије је Џалил Окафор. Некада велика нада коме се предвиђала Ол-стар каријера очигледно више није у стању да игра НБА лигу. Многи га памте и као младог репрезентативца Сједињених Америчких Држава када је на Светском првенству предводио репрезентацију до златне медаље. Тада су Амери савладали Србију коју су предводили Никола Милутинов, Василије Мицић, а у том тиму био је и Никола Јокић.

Да не буде да листа остане на свега седам имена, из НБА су отишли бројни играчи који без проблема могу да играју на обе позиције у рекету. Тако имамо Џемарио Џоунса који више није у Милвокију, Малкома Хила који се није изборио у Њу Орлеансу, Реџи Пери такође није пронашао место у Пеликанима, Мет Рајан је добио отказ у Денверу, као и Зејвиер Шид у Шарлоту.

Наредни дани би могли да донесу и званичне информације када су нова имена у питању.

(извор: maxbetsport.rs)

Повезане вести

Leave a Comment