Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкашице Црвене звезде дочекују ТЕНТ у 3. колу Суперлиге Србије

Звездине даме сјајно су започеле сезону. У прва два кола Суперлиге Србије у одбојци забележиле су две победе. Најпре је у Београду савладан вечити ривал Партизан 3:1, да би изабранице тренера Александра Владисављева у Лајковцу савладале Железничар 3:2. У петак их очекује још један дерби, овога пута на Бањицу стиже ТЕНТ.

Поводом дербија 3. кола Суперлиге Србије одржана је конференција за новинаре којој су присуствовали први тренер Александар Владисављев и коректор екипе Тара Таубнер.

Стратег Звезде најпре се осврнуо на дуел у Лазаревцу

– Веома тежак распоред за нас на старту сезоне, али добро је кренуло, два меча, две победе. Значајан тријумф у Лајковцу против ривала који има највише амбиције и изузетни квалитет. У ситуацији кад смо губили 2:0 у сетовима и тражили права решења за игру нашег домаћина, екипа је показала одличан карактер. Нисмо одустајали ни у тренуцима кад није све ишло како смо ми желели. Уз неке корекције у току саме утакмице и неку промену приступа успели смо да узмемо ствар у своје руке и забележимо веома вредну победу.

Говорећи о квалитетима ривала Владисављев је истакао да је реч о одлично селектирној екипи.

Екипу ТЕНТа чине кадетске, јуниорске па и сениорске репрезентативке на челу са Саром Царић. Наш ривал је најдоминантнија екипа што се физичких предиспозиција тиче, веома висока и снажна екипа. Иако по годинама врло млада, то је ривал који заслужује свако поштовање. У припремном периоду су играле сјајно, и оно што је извесно је да нам у госте долази екипа која је у одоличној форми, која сјајно игра. Са друге стране, једина наша опција је победа. Поштујемо сваког ривала, али ми идемо од меча до меча, а циљ је да у сваком пружимо максимум. Убеђен сам да је тај високи ниво који можемо да играмо нама довољан за победу – закључио је Владисављев.

Коректор екипе Тара Таубнер се слаже да је жреб Звезди у прва три кола донео три дербија, али истиче да њена екипа у сваки дуел, без обзира на ривала, улази са највећим амбицијама.

– Не бих се превише освртала на оно што је било. Против Лајковца смо се ни из чега извукле и победиле. Имамо добру енергију, и са њом очекујемо нови меч.

Како узданица Звезде истиче атмосфера у екипи је одлична.

Оно што је нама најважније јесте да имамо добру енергију. Атмосфера је пре свега здрава, једна другу бодримо и кад водимо и кад губимо. Дишемо као један тим, и спремне смо за нови изазов – закључила је Таубнер.

Тренер Владисављев је позвао навијаче да дођу на Бањицу и буду уз црбено-беле девојке истакавши да им подршка навијача много значи. Утакмица Црвена звезда – ТЕНТ на програму је у петак од 18,30. Меч се игра у сали УСЦ “Вождовац” на Бањици.

The post Одбојкашице Црвене звезде дочекују ТЕНТ у 3. колу Суперлиге Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment