Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

ЖРК Црвена звезда – ЖРК Младост (НП) 30:32 (17:19)

Црвено-беле рукометашице су претпреле и пети пораз у АРКУС лиги, на Бањици је успешнија била екипа Младости из Нове Пазове – 30:32 (17:19).

Имале су активан резултат изабранице Весне Бојковић у финишу, али су опет испустиле победу. Срећне руке биле су гошће из Нове Пазове, којима је добар старт сезоне донео велику дозу самопоуздања.

То је водило и до стартне предности, која је расла и на средини првог полувремена износила пет разлике, 5:10. Присутна је била нервоза у игри Црвене звезде, црвено-беле девојке нису успевале да искористе изгледне ситуације, зицере и седмерце, док су на другој страни играчице Младости погађале из свих позиција. Александра Митић са два и Анђела Гуџић су прекинуле серију гошћи, у том периоду је Ива Андрић изборила два седмерца, била је одлична током целог тока утакмице, али је Митићева била половична, а искусна Лепосава Глушица одржавала Младост у игри, (11:14). Црвена звезда никако није успевала да се потпуно врати у игру, стизала би на корак од изједначења, али онда би уследио корак назад. Капитен Јована Ристић повукла је тим ка изједначењу у финишу, била је бржа од сирене за 17:19.

Доста боље друго полувреме, пре свега дефанзивно, дало је одмах резултат. Јелена Кострешевић је смањила на 18:19, прву прилику за изједначење пропустила је Тамара Ђурковић са седам метара, другу Анђела Гуџић. Младост је преко Лукићеве и Драгосављевићеве поново дошла до три гола разлике, али је Звезда коначно успела да изједначи. Александра Крћа је одбранама улила поверење екипи, која је преко Александре Митић и Анђеле Гуџић опет стигла до гола минуса, а након блока Тамаре Ђурковић и реакције Јоване Ристић, Тамара Петковић је у контри донела 21:21.

Александра Крћа је два пута зауставила покушаје Јоване Драгосављевић са крила, а Ива Андрић донела Звезди прво вођство на мечу, које је потврдила Тамара Петковић за 24:22. Очекивало се да ће Црвена звезда у том периоду преломити сусрет, али догодило се супротно. Са играчем више Звезда је дозволила два брза гола, није успевала да савлада Јовану Станојевић и Младост је поново имала вођство (24:25), а Весна Бојковић затражила тајм-аут. Гошће су преко Јоване Драгосављевић дошле на +2, али је Александра Митић поравнала резултат, а затим и Анђела Гуџић, након промашаја Јоване Драгосављевић у контри, на 28:28 у 54.минуту. Јована Станојевић је одбранама израсла у играчицу утакмице, а њене саиграчице су серијом од три везана гола обезбедиле нови тријумф. Погађале су Марија Којчић, Лукић и Булатовић, Јелена Кострешевић са седам метара смањила, а победу екипе коју предводи бивши пивотмен Црвене звезде Славко Крњајац потврдила на исти начин Марија Којчић. Коначан резултат поставила је Ива Андрић.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Александра Митић са 8 голова, Јована Ристић је постигла 5, Анђела Гуџић и Тамара Петковић по 4.

Црвена звезда ће у наредном колу гостовати у Бору и тражити први тријумф у сезони.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ (НП) 30:32 (17:19)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 150. Судије: Данијела Сандо и Драган Јаковљевић (Чачак). Искључења: Црвена звезда 6, Младост 12. Седмерци: Црвена звезда 6(3), Младост 6(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шашић, Петковић 4, Момчиловић, Ристић 5, Ђурковић 3(1), Ћорић, И.Крћа, Јелић, А.Крћа, Ердељановић, Митић 8(1), Гуџић 4, Кострешевић 3(1), Андрић 3, Протић. Тренер: Весна Бојковић

МЛАДОСТ: Мацура, Милојевић, Глушица 5, Поткоњак 2, Драгојловић 2, Булатовић 3, Шуберић, Лукић 5, Орловић, Бонер, Богуновић 6(2), Станојевић, Ми.Којчић 1, Ма.Којчић 7(3). Тренер: Славко Крњајац.

The post Црвена звезда – Младост (НП) 30:32 (17:19) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment