Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда подржала особе ометене у развоју

Данас се традиционално обележава дан менталног здравља, а Црвена звезда као друштвено одговорна организација се поново показала на делу, с обзиром да смо делили поклоне особама ометеним у развоју.

Да је наш клуб увек ту за оне којима је помоћ најпотребнија, показујемо то већ годинама уназад. Управо због тога, Црвена звезда се етаблирала као нешто много веће од фудбалског клуба, у очима јавности и свих оних којима је помоћ несебично била указивана. Тако је било и данас, с обзиром на то да смо посетили неколико установа и поделили поклоне малишанима чији осмеси на лицима су говорили више од хиљаду речи.

Прво смо посетили балон „Море“ у ком се редовно одржавају тренинзи за особе ометене у развоју. Старосна доб деце која раде под командом шесторице тренера је од три, четири године па све до 14,15. Била нам је велика част да поделимо мајице онима који дефинитивно воле фудбал највише на свету, с обзиром на то са каквом страшћу приступају тренинзиима и свему оном што „бубамара“ носи, а оно што нас је посебно обрадовало, то је да им је и навијачко опредељење усмерено ка Црвеној звезди, с тога су су се заиста обрадовали поклонима од стране омиљеног клуба.

Потом смо се запутили у Институт за ментално здравље где смо такође делили мајице, а заузврат добили захвалницу, чиме се још једном потврдило и то да грађани препознају нашу друштвену ангажованост. Тура нам се завршила када смо посетили Основну школу „Радивој Поповић“ у Земуну коју похађају деца са говорно-језичким пробелмима у смислу оштећења слуха, аутизма, успореног психомоторног развоја и развојне дисфазије. Малишанима смо такође поделили поклоне, а они су нам одговорили осмесима.

The post Звезда подржала особе ометене у развоју appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment