Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Игокеа – Црвена звезда, треће коло АБА лиге

У оквиру трећег кола регионалне Аба Лиге црвена звезда гостује у Лакташима екипи Игокее.

Након прошле сезоне у којој су били учесници плеј офа у тиму из Александровца желе нови пласман у разигравање. Ипак, игре са почетка сезоне им баш и нису у кладу са тим жељама. Састав тима у односу на прошлу сезону је доста промењен и делује да су одласци Клемонса, Атића и Кармајкла оставили велику рупу у екипи, поготово дефанзивно, коју новајлије још увек не успевају да попуне. Ипак, када се узме у обзир да је тренеру Игокее Драгану Бајићу ово девета сезона у клубу (2011 – 14, 2015 – 18, 2019 – 22) за очекивати је да он зна како клуб дише и шта је све потребно да би се екипа подигла.

Подсетимо, ова два тима су се састала у полуфиналу плеј офа претходне сезоне када је Црвена звезда на крају славила победом у серији 2:1. Игокеа је кренула у нову сезону АБА лиге  половично.  У међувремену су започели и своје европско такмичење током којег су прошле недеље  савладали ПАОК у првом колу  ФИБА Лиге шампиона. Са друге стране, екипа Дејана Радоњића упркос свим проблемима делује одлично на почетку нове сезоне, поготово дефанзивно. Црвено – бели имају обе победе у АБА лиги а као ветар у леђа стигла је одлична игра и убедљива победа над Макабијем у Тел Авиву.

Најбољи стрелац Игокее до сада у овој сезони је Антабиа Волер. У стопу га прате Маркел Старкс и Џејмс Робинсон. Ту је и Марко Јошило који је увек опасан у шуту за три поена.  Ипак, против себе ће овај пут имати одбрану против које је убацити 60 поена успех. Игру у дефанзиви Црвене звезде је у својој изјави уочи меча нарочито апострофирао и тренер клуба из Лакташа Драган Бајић:

„У самом уводу морам да ће ово бити још један леп празник кошарке у Лакташима. Послије Паока у госте нам долази актуелни шампион АдмиралБет АБА лиге и учесник Евролиге тим Црвене звезде, који је сигурно тим који има велике симпатије на овим просторима и надам се да ће дворана бити испуњена.

Оно што морам да кажем када је у питању Црвена звезда, гледајући њиховог тренера и њихову филозофију игре тако су и селектирали тим. Ту је доста играча које он познаје већ дужи период и неки играчи који су се вратили, а који су радили с њим. Оно што стварно морам да истакнем да Звезда у отварању сезоне, да не спомињем кроз какве су проблеме пролазили у протеклом периоду, игра једну стварно сјајну кошарку. Поготово морам да истакнем тај неки део који ја обожавам када је у питању њихова игра, то је стварно једна огромна чврстина када је одбрана у питању. Дефанзивни задаци се одрађују на једном највишем нивоу. Самим тим из једне добре одбране и тај напад доста добро функционише. Могли смо да видимо како су били доминантни против једног квалитетног противника као што је Макаби, и оно што ја мислим у овом моменту да је почетак сезоне да је Звезда сигурно најквалитетнији тим у АдмиралБет АБА лиги, гледајући ростер и саме игре које пружају на паркету.

Што се нас тиче, покушали смо колико – толико да се одморимо од напорне и захтевне утакмице с Паоком и да се спремимо за утакмицу против Црвене зведе. Из мог угла гледано, по позицијама играча, сигурно ће ме разумети, да ја као тренер немам ни на једној позицију некакву предност са које бих могао да запретим екипи Црвене звезде. Међутим оно што сам рекао својим играчима, ја као тренер са белом заставом са овим тимом нећу изаћи ни пред иједну екипу и тако ће бити и против Црвене звезде. Покушаћемо да дамо максимум од себе, да пружимо огроман напор и да се квалитетнијем противнику супротставимо на што бољи могући начин. Гледајући сво ово што сам рекао, ако нам се укаже и промил, надам се, некакве шансе ми ћемо је знати искористити.“

Наредног противника је кратко прокоментарисао и кошаркаш Игокее Маркел Старкс:

„Црвена звезда је веома тежак противник, једини евролигашки тим у АдмиралБет АБА лиги. Направили су велику ствар у прошлом колу Евролиге. Имали смо тешку утакмицу против Паока, али надамо се још једној доброј утакмици наше екипе.“

Тренер Црвене звезде се у својој изјави пред сусрет са Игокеом дотакао ритма утакмица у којем се налази његова екипа. Након сусрета АБА лиге Звезду током наредне недеље очекује дупло коло Евролиге.

”Ритам утакмица је жесток, немамо времена за било какав осврт ка Макабију, већ одмах морамо да се окренемо Игокеи. Прошле сезоне смо изгубили оба меча у Лакташима и то врло убедљиво, а имали смо и врло интересантне двобоје у полуфиналу АБА лиге. Екипа Бајића је кренула добро, очекују се добре ствари од њих и ове сезоне. На нама је да исконтролишемо квалитет и добре ствари екипе Игоке, тиме уједно и овај меч” – истакао је тренер Црвене звезде Дејан Радоњић.

И Огњен Добрић, повратник у екипу након дуже паузе због повреде, изнео је своје импресије пред наступајући меч:

Очекује нас тешка утакмица у Лакташима, уосталом у прошлој сезони тамо смо доживели два пораза. Времена за припрему ове утакмице и одмор немамо, из Тел Авива смо стигли у петак, али уз помоћ стручног штаба бићемо спремни за овај меч против екипе која је доживела промене између две сезоне, али је довела такође врло квалитетне играче. Ушли смо од самог старта у напоран ритам, нисмо ни комплетни, али претходне утакмице показале су да ако играмо према договору из свлачионице, са пуно жеље, енергије и као тим можемо да се надамо добром резултату.”

Црвена звезда и Игокеа су до сада у оквиру регионалног такмичења снаге одмерили 23 пута. У међусобном скору предност је на страни Звезде која води са 16:7 у победама. У претходна два сусрета АБА лиге Игокеа је примила по 89 поена. Борац су савладали кошем Робинсона у самом финишу меча док су у Железнику савладани од стране ФМП-а резултатом 89:81. Током прошле сезоне Игокеа је добила оба меча против Црвене звезде на свом паркету и та чињеница позива на опрез. Ипак, судећи по почетку сезоне ово више није ,,та“ Игокеа. Као што ни Црвена звезда (на срећу) није она са почетка прошле сезоне, зар не?

 

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 окт 10, 2021 at 20:46

OVOG GOVNO DEGENERIČNO RADANOVA ISPLJUVATI KADA BUDE DOŠAO U BEOGRAD,CEO MEČ PROVOCIRA I PSUJE NAŠE NAVIJAČE.

Reply

Leave a Comment