Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвено-бели отпутовали у Лакташе

Кошаркаши Црвене звезде мтс након велике победе у Тел Авиву настављају са одигравањем утакмица у врло згуснутом ритму.

Након првог тријумфа у Евролиги већ у недељу чека их пред “дупли викенд” најелитнијег европског такмичења (Жалгирис среда, и ЦСКА петак) и тешка утакмица у оквиру АБА лиге против екипе Игокее у Лактасима (недеља 19х).

Црвено-бели су у суботу тренирали у хали “Александар Николиц” и у поподневним часовима се аутобусом упутили ка Републици Српској на меч 3.кола регионалне лиге. Подсетимо, Црвена звезда је у прве две утакмице и поред чињенице да је била осетно ослабљена забележила победе над екипама Сплита и Будућности.

Пред овај меч тренер Дејан Радоњић осим мањка времена за припрему утакмице у оваквом календару, и даље има кадровских проблема и црвено-бели дефинитивно ни у недељу увече неће бити у комплетном саставу.

Екипа Игокее против које су црвено-бели одиграли врло неизвесне утакмице у прошлој сезони, закључно са полуфиналом АБА лиге, и ове сезоне има врло квалитетан састав и велике амбиције у АБА лиги и ФИБА Лиги шампиона.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

– ”Ритам утакмица је жесток, немамо времена за било какав осврт ка Макабију, већ одмах морамо да се окренемо Игокеи. Прошле сезоне смо изгубили оба меча у Лакташима и то врло убедљиво, а имали смо и врло интересантне двобоје у полуфиналу АБА лиге. Екипа Бајића кренула добро, очекују се добре ствари од њих и ове сезоне. На нама је да исконтролишемо квалитет и добре ствари екипе Игоке, тиме уједно и овај меч”, рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Добрић:

– „Очекује нас тешка утакмица у Лакташима, уосталом у прошлој сезони тамо смо доживели два пораза. Времена за припрему ове утакмице и одмор немамо, из Тел Авива смо стигли у петак, али уз помоћ стручног штаба бићемо спремни за овај меч против екипе која је доживела промене између две сезоне, али је довела такође врло квалитетне играче. Ушли смо од самог старта у напоран ритам, нисмо ни комплетни, али претходне утакмице показале су да ако играмо према договору из свлачионице, са пуно жеље, енергије и као тим можемо да се надамо добром резултату”, рекао је повратник у тим Црвене звезде мтс Огњен Добрић.

Утакмица у Лакташима игра се у недељу од 19 сати, одмах по завршетку меча екипа креће за Београд и почиње припреме за “дупло коло” Евролиге и први меч пред београдском публиком са Жалгирисом у среду.

(извор: КК Црвена звезда мтс)

Повезане вести

Leave a Comment