Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Иванић од поверења

Црвена звезда ове сезоне бележи изванредне резултате на домаћој и евро-сцени, а незаменљив у редовима црвено-белих је Мирко Иванић, који је једини одиграо сваки меч у овој сезони.

Момак из Бачког Јарка је наставио са бриљантним партијама од прошле сезоне, а забележио је 18 наступа на исто толико мечева колико је наш тим одиграо од почетка сезоне.

Иванић је у првенству на 10 сусрета постигао три поготка. Да од инспирације Звездине „четворке“ много зависи у игри екипе Дејана Станковића, говори и податак да је и у Европи био стандардан. У квалификацијама за Лигу шампиона је на четири сусрета једном затресао мрежу ривала.

Да је један од најважнијих шрафова у црвено-белој машинерији показао је и у Лиги Европе када је у двомечу против Клужа уписао гол и асистенцију, чиме је допринео да се наш клуб пети пут заредом пласира у групну фазу неког европског такмичења.

Сјајан старт у групи и победе над Брагом и Лудогорецом донеле су црвено-белима максималних шест бодова после два кола, а Мирко Иванић је био запажен у оба та сусрета. Наш офанзивни везиста је продорима, највише по левој страни, био непрекидна опасност по гол противника. На терену је провео укупно 1404 минута на 18 утакмица. Иза њега су Милан Родић и Ненад Крстичић са 17, односно Секу Саного и Гелор Канга са 16 наступа, чиме је показао због чега је незаменљива карика у тиму Црвене звезде.

The post Иванић од поверења appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment