Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-беле након преокрета славиле у великом дербију

У 2. колу Супер лиге Србије одбојкашице Црвене звезде гостовале су у Лајковцу екипи Железничара. И поред чињенице да су домаће играчице сматране апсолутним фаворитом, црвено-беле девојке су након великог преокрета стигле до победе којом су свима показале и доказале да се на њих мора озбиљно рачунати.

ЖОК Железничар Лајковац – ЖОК Црвена звезда 2:3 (25:22, 25:21, 14:25, 17:25, 14:16)

Веома узбудљива утакмица која је оправдала епитет дербија кола. Одбојкашице Железничара су боље започеле утакмицу, имале два сета предности, домаћи терен и самопоуздање на својој страни, али уследио је одговор наших девојака.

Феноменално су црвено-беле отвориле утакмицу, повеле 0:5, уз три везана поена Таре Таубнер, која је наставила серију и после тајм-аута Бранка Ковачевића. Црвена звезда је контролисала предност и ритам игре све до финиша (11:15, 14:17), до резултата 15:18, када је тандем Узелац&Милојевић освојио пет везаних поена и донео преокрет свом тиму, 20:18. Домаћин се боље снашао у самој завршници, Јована Миросављевић је са два поена донела вођство, 25:22 – 1:0.

Требало је вратити се после првог сета, а у другом смо видели обрнути почетак и две велике серије. Железничар је повео 4:0 и контролисао разлику, Александар Владисављев затражио тајм-аут, да би црвено-беле стигле до изједначења (8:8), а затим и стекле предност, 10:13. Реаговао је његов колега из репрезентације на клупи Лајковчанки на исти начин, а Љубица Милојевић била инспирисана вечерас, у серији од четири везана поена са два блока потврдила преокрет Железничара, (14:13). Црвена звезда је успела да се врати у меч и стигне минус, (19:19), али Милана Рајлић је „искочила“ и донела три сет лопте за 2:0. Љубица Милојевић је искористила прву за великих 2:0, 25:21.

У огромној предности је био Железничар, али Звезда је показала да има шампионски нерв. Нису имале права на грешку изабранице Александра Владисављева и тај ход по ивици су извеле савршено. Јелена Делић и Јелена Лазић су донеле предност, Божица Марковић одржавала, у финишу из свих оружја Звезда је у потпуности декласирала ривала. Четири везана поена Марковићеве за 14:24, Барбара Батинић је послала лопту у аут за 14:25 и 2:1.

Од понора до повратка. Силовито и у четвртом сету, Јелена Лазић и Бојана Дрча су донеле предност, Тара Таубнер преузела „штафету“ и везала четири поена за 5:11. Наставила је Звезда у истом ритму, Јелена Лазић, Јелена Делић, Тара Таубнер, Милица Милуновић и поново Јелена Лазић за тај-брејк – 17:25, 2:2.

Пети сет је био „шлаг на торти“ за одбојкашке сладокусце. Црвена звезда је контролисала разлику, велики број грешака на обе стране, до резултата 4:7 по један поен су освојиле Јована Миросављевић и Јелена Лазић за своје екипе. На промени страна Звезда је имала 4:8, затим и 6:10, па 11:13, али Железничар је мало помало топио минус и преко Јоване Миросављевић дошао до изједначења, 13:13. Јелена Лазић је донела прву меч лопту, коју је поништила Александра Узелац. Тара Таубнер је донела другу меч лопту, а овог пута смеч Александре Узелац је завршио ван терена за велики преокрет и победу нашег тима, 14:16 и 2:3.

Тара Таубнер је са 21 поеном предводила листу стрелаца, Јелена Лазић је освојила 18, Јелена Делић 17, Божица Марковић 15. Звездин тим је био за 10.

У наредном колу на Бањицу стиже екипа која је тријумфовала на ХХ Меморијалу „Драган Шакота Шале“ и актуелни вицешампион БПШ Суперлиге, ТЕНТ.

Дворана: Хала спортова у Лајковцу
Гледалаца: 500
Судије: Ђорђе Зеленовић и Александар Петровић
Трајање меча: 110 минута.
ЖОК Железничар Лајковац: Ивановић 1, Марковић (либеро), Батинић 2, Узелац 13, Милојевић 15, Антонијевић 2, Кнежевић 8, Кутлешић 5, Рајлић 9, Миросављевић 18, Савићевић 4, Вујовић (либеро), Перовић. Није играла: Зарић. Тренер: Бранко Ковачевић
ЖОК Црвена звезда: Таубнер 21, Милојевић (либеро), Марковић 15, Дрча 5, Сајић 1, Милуновић 9, Ђорђевић, Ашоња, Лазић 18, Делић 17. Нису играле: Живојиновић, Јањић, Станковић (либеро). Тренер: Александар Владисављев.

Повезане вести

Leave a Comment