Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Волтерс: „Та атмосфера се не заборавља, Новаче дођи!“

Амерички плејмејкер Нејт Волтес по други пут је члан Црвене звезде. Овај 30-годишњи кошаркаш родом из Минесоте, који је прве кошаркашке колеџ кораке учио у Јужној Дакоти, своје име стварао је у Европи.

На многим местима “испод рејтинга” и потцењен, Нејт је у четвртак увече одиграо пред крцатом двораном Менора Мивтацим” утакмицу за памћење, или како је тренер Дејан Радоњић нагласио “најбољу утакмицу у дресу Црвене звезде”.

Нејт се присећа првог сусрета са трибинама Арене и Пионира и незаборавног искуства које је тада имао, а које нестрпљиво прижељкује и у овој сезони:

Била је то моја друга сезона у Европи када сам дошао у Црвену звезду. Сећам се да су навијачи били невероватни и нешто што никада нећу заборавити јесте та атсмосфера. Надам се да ћемо ове сезоне поново моћи да играмо пред пуном халом и да ћу поново моћи да осетим тај амбијент. Тренер је сјајан, имам пуно истих саиграча као у првом мандату. Осећам се веома добро овде и биће то забавна година, срећан сам што сам се вратио.

Нејт је своју каријеру градио под обручима, али није било превише познато да је велики заљубљеник тениса и још једног великог звездаша Новака Ђоковића:

Кошарка ми је одувек омиљени спорт, али пробао сам да играм тенис да осетим неко другачије искуство. Мислим да је добро играти још неки спорт поред оног који је примаран, чисто да осетите промену. На менталном плану је та промена исто битна јер је тенис индивидуаалана спорт и потребно је да будете ментално јаки. Нисам био сјајан у тенису, али је било добро искуство играти још нешто осим кошарке. Тенис је врста менталног спорта и покушавао сам то искуство да искористим у кошарци. Поправио сам рад ногу и брзину, али и ментални искорак који сам направио…Знам да је Новак долазио на неке утакмице Црвене звезде. Знам да прати тим и то ми је заиста сјајно. Он је вероватно најбољи играч свих времена. Надам се да ће доћи на неку утакмицу и ове године, велики сам његов навијач, трудим се да пратим тениске турнире, а поготово Грен слемове. Веома је забавно гледати га.

О могућем “судару” са најбољим свих времена каже:

Заиста нисам толико добар у тенису. Нисам играо јако дуго тако да не бих баш волео да се суочим на терену са Новаком. Одувек сам био бољи кошаркаш него тенисер, тако да је тенис више престављао хоби и нешто што бих могао да играм у слободно време до краја живота. Тренутно не играм пуно тенис јер сам фокусиран на кошарку, али верујем када завршим професионалну каријеру да ћу често играти тенис – рекао је Нејт који је друг епизоду у дресу Црвене звезде са којом већ има трофеје почео на најбољи могући начин.

Београдска публика и наши навијачи ће прву прилику да пруже подршку нашим момцима имати у среду у “Штарк Арени” против Жалгириса од 19 часова.

The post Волтерс: Та атмосфера се не заборавља, Новаче дођи! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment