Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Постигнут је кош за децу Ораховца

КК Црвена звезда мтс наставио је да подржава хуманитарне и друштвено-одговорне активности. У недељу 3. октобра на Звездиним теренима међу зидинама Калемегдана одржан је догађај хуманитарног карактера под називом ’’Кош за децу Ораховца’’. Предиван амбијент на Малом Калемегдану украсило је пуно младих људи који су дошли да испрате атрактиван турнир у баскету 3 на 3, али и да активно помогну деци са простора Косова и Метохије. Овог пута, у фокусу су деца Ораховца са веома јасним циљем.

А, циљ овог догађаја било је прикупљање средстава за изградњу спортске сале за српску децу и омладину у Ораховцу. Акција је започета 27. септембра 2020. године када је невладино удружење ’’Пандурица’’ из Никишића, у сарадњи са наставницима, родитељима и децом Ораховца покренуло акцију ’’Божур за дјецу Ораховца’’ Хуманитарна организација ’’Српска омладина за Космет’’ се придружила, а још један корак ка изградњи спортске сале је био управо ’’Кош за децу Ораховца’’.

У центру дешавања био је турнир у баскету 3 на 3. Учешће је узело чак 30 екипа које су у свом саставу имале три играча и измену. Играло се у шест група по пет тимова након чега су уследиле елиминације. Иако резултат никоме није био у првом плану, победила је екипа ’’Пола пола’’, друго место је заузела екипа ’’Хил 23’’, а треће ’’Лион’’. Сви су добили пехаре и медаље, а организација ’’Србија за младе’’ донирала је једнодневни излет по избору за победнички тим.

Догађај су додатно улепшали млади и генијални музичари. Павлина Радовановић, девојчица баш из Ораховца анђеоског гласа која је препуна љубави према Црвеној звезди, певала је у пратњи браће Стојковић из Партеша који су истински виртуози на хармоници.

У име организације и у своје лично име слободно могу да кажем да смо презадовољни целим догађајем. Када се окупе људи са истом идејом и истом жељом ово је резултат. Још једном хвала КК Црвена звезда мтс која нам је уступила терене у овом прелепом амбијенту и помогла у организацији, али и свима који су се одазвали акцији и свима који су дали кош за децу Ораховца! Ово није крај, тек ћемо се удруживати, подизати свест и подсећати људе да у јужном делу наше земље живе хероји нашег времена, све за Космет јер – нема предаје! – истакла је Марина Зелић из Српске омладине за Космет.

Догађају су испред КК Црвена звезда мтс присуствовали директор клуба Филип Сунтурлић, члан скупштине Милан Дозет и директор маркетинга Јанко Станковић. Филип Сунтурлић се обратио у име Црвене звезде мтс учесницима турнира и публици. Баскеташима је пожелео срећу и истакао да је КК Црвена звезда увек ту за овакве и сличне хуманитарне акције, што је у прошлости и небројано пута доказао на делу.

Прослављени кошаркаш, а сада члан скупштине Црвене звезде мтс Милан Дозет је рекао:

КК Црвена звезда дуги низ година активно учествује у хуманитарним и друштвено-одговорним акцијама па другачије није било ни сада. Веома нам је драго да је догађај ’’Кош за децу Ораховца’’ наишао на овакав одјек и одазив како баскеташа, тако и публике. Играо се добар баскет, имали смо веома леп музички програм, а најважније је да смо постигли сви заједно кош за децу Ораховца. Посебно бих истакао младу Павлину Радовановић која је на величанствен начин, својим прелепим гласом донела дух свог родног места Ораховца на ове терене. Сјајно су је пратили и млади хармоникаши браћа Стојковић. Верујем да смо направили сви заједно битан корак ка циљу, а то је изградња спортске сале у Орахвцу где ће деца са простора Косова и Метохије моћи да се баве спортом, а што да не сутра и постану прави шампиони који ће доносити радост Србији – истакао је Дозет.

Акцију и даље можете подржати и уплатом на жиро рачун организације “Осмех на дар”, број 150-1851383-15, Директне банке, уз назнаку “За децу Ораховца”.

The post Постигнут је кош за децу Ораховца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment